Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" Helsinkos pirmo reizi tiksies ar "Jokerit"

© f64

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šovakar pulksten 18:30 pirmo reizi spēkosies pret Helsinku "Jokerit". Somijas komanda debijas sezonas pirmajās desmit spēlēs sakrājusi 24 punktus, Rietumu konferencē ierindojoties trešajā pozīcijā. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic" un KHL televīzijā.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" pēc astoņiem punktiem regulārā čempionāta pirmajos septiņos mačos pagājušajā nedēļā trīs spēlēs savā laukumā nebija tālu no maksimuma savākšanas - septiņi no deviņiem punktiem. Ar 4:2 izdevās apspēlēt gan Mitišču "Atlant", gan Vladivostokas "Admiral", taču pret Podoļskas "Vityaz" ar 30 metieniem bija par maz, lai pamatlaikā atslēgtu sāncenšu vārtus un tādējādi savāktu maksimumu jeb deviņus no deviņiem punktiem, bet pēcspēles metienos bija jāpiekāpjas ar 0:1.

Par snieguma uzlabošanos rīdzinieki var pateikties čehu vārtsargam Jakubam Sedlāčekam, kurš trīs spēlēs atvairīja 86 metienus, ielaida tikai trīs ripas, bet sezonas kopvērtējumā ar 94,2% atvairīto sāncenšu metienu ieņem ceturto pozīciju līgā. Tāpat jāizceļ Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis un Miķelis Rēdlihs - sestdien abi beidzot guva pirmos vārtus regulārā čempionāta ietvaros. Ar punktu krāšanu nodarbojas arī pirmais aizsargu pāris - Krišjānim Rēdliham trīs spēlēs trīs piespēles, bet Oskaram Cibuļskim vārti un piespēle.

Taču Kontinentālās hokeja līgas rezultatīvākais aizsargs pārstāv Helsinku "Jokerit" - 29 gadus vecais amerikānis Raiens Gandersons, kurš ir tikai 177 centimetrus garš, desmit mačos izdarījis 13 piespēles un sakrājis 15 punktus. Tas gan nenozīmē, ka vidēji laukumā vairāk nekā 23 minūtes pavadījušais hokejists neprot apdraudēt sāncenšu vārtus - piemēram, cīņā pret Vladivostokas "Admiral" Gandersons, kurš divās no pēdējām trim sezonām kļuva par Zviedrijas čempionāta rezultatīvāko aizsargu, izdarīja astoņus metienus.

Tomēr Helsinku "Jokerit" rezultatīvākais spēlētājs ir 34 gadus vecais malējais uzbrucējs Niklass Hagmans, kurš desmit spēlēs guvis 11 vārtus (astoņus vienādos sastāvos) un sakrājis 14 punktus. Atšķirībā no Gandersona viņš spēlējis arī Nacionālajā hokeja līgā, Floridas "Panthers", Dalasas "Stars", Toronto "Maple Leafs", Kalgari "Flames" un Anaheimas "Ducks" rindās aizvadot 770 spēles. Tāpat Hagmans pārstāvējis arī Jaroslavļas "Lokomotiv".

Kontinentālajā hokeja līgā spēlējis arī 29 gadus vecais Juhamati Āltonens, kurš Magņitogorskas "Metallurg" rindās sakrāja 39 un 31 punktu. Šosezon viņam jau astoņas piespēles un 12 rezultativitātes punkti desmit spēlēs. Tāpat priekšējo līniju stiprina Niko Kapanens, kurš kopā ar Kazaņas "Ak Bars" kļuvis par divkārtējo Gagarina kausa čempionu, bet pagājušajā sezonā zaudēja finālā, un bullīšu virtuozs Linuss Ūmarks, kuram neizdevās nostiprināties Nacionālajā hokeja līgā.

Līdzīgs liktenis piemeklēja arī zviedru vārtsargu Henriku Karlsonu, kurš trīs sezonu laikā aizvadīja tikai 26 spēles. Taču arī Helsinku "Jokerit" viņš nav pirmais numurs, jo 190 centimetrus garais soms Riku Heleniuss, kurš pagājušajā sezonā bija Kristera Gudļevska konkurents Tampabejas "Lightning" sistēmā, bet četru gadu laikā Nacionālajā hokeja līgā aizvadīja tikai vienu maču, uzvarējis sešās no sešām cīņām, atvairot 92,9% metienu un vidēji mačā ielaižot 2,18 ripas.

Helsinku "Jokerit", kas pēc zaudējuma atklāšanas spēlē uzvarējusi astoņas no deviņām spēlēm, Rietumu konferencē ar 24 punktiem atpaliekot tikai no Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA, var lepoties ar varenu atbalstu no tribīnēm - otrdien zaudējumā pret Podoļskas "Vityaz" noraudzījās 10271 skatītājs, pret Vladivostokas "Admiral" bija 9676 līdzjutēji, bet sestdien pret Mitišču "Atlant" sanāca gandrīz pilna arēna jeb 12932. Biļešu paka uz visām četrām spēlēm maksāja 35 eiro.

Vai Rīgas "Dinamo" izdosies apspēlēt vienu no Rietumu konferences galvenajiem favorītiem? Vai Sedlāčeks būs vārtos sesto maču pēc kārtas? Vai pēc cirkšņa savainojuma dēļ divām izlaistajām spēlēm ierindā atgriezīsies slovāku aizsargs Milans Jurčina? Sākums 18:30, tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic" un Kontinentālās hokeja līgas televīzijā.

Trešdien izbraukums turpināsies pret Bratislavas "Slovan", piektdien ciemošanās Horvātijā un spēle pret Zagrebas "Medveščak", bet 6. oktobrī mačs Rīgā pret Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" sastāvs otrajam izbraukumam sezonā

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks, Edgars Masaļskis un Salvis Balandīns.

Aizsargi: Čejs Genovejs, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Georgijs Pujacs, Oskars Cibuļskis, Edmunds Augstkalns un Milans Jurčina.

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Gunārs Skvorcovs, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Pjotrs Ščastļivijs, Mārtiņš Cipulis, Linuss Videls, Nikolajs Jeļisējevs, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Marcels Hosa, Gints Meija, Juris Upītis un Māris Bičevskis.