Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Pārdalīs 600 000 eiro Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra rīkošanai

© fibaeurope.com

Valdība šodien atbalstīja 600 000 eiro pārdalīšanu no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) budžeta, lai segtu ar 2015.gada Eiropas čempionāta basketbolā grupu turnīra rīkošanu Latvijā saistītās licences maksājuma pirmo daļu.

Sākotnēji IZM bija lūgusi summu piešķirt no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, šādu nostāju motivējot ar secinājumu, ka finanšu pārdale var aizņemt pārāk daudz laika, kā rezultātā var tikt nokavēts maksājuma veikšanas termiņš, tādējādi zaudējot tiesības rīkot čempionāta grupu turnīru.

IZM bija norādījusi, ka, neraugoties uz to, ka valdība 12.augustā apstiprināja Murjāņu Sporta ģimnāzijas esošo būvju rekonstrukcijas un multifunkcionālas slēgtas sporta manēžas būvniecības projekta īstenošanai 2014.gadā paredzēto valsts budžeta līdzekļu pārdali, attiecīgā procedūra joprojām nav veikta.

Tomēr valdība šādu ieceri neatbalstīja un lika IZM finansējumu Latvijas Basketbola savienībai piešķirt, pārdalot ministrijas rīcībā jau esošos līdzekļus. Līdz ar to IZM veiks apropriācijas pārdali, līdzekļus čempionāta licences iegādei pārdalot no dotācijas privātajām mācību iestādēm.

600 000 eiro IZM LBS jāpārskaita līdz 26.septembrim, lai būtu iespējams veikt nepieciešamo iemaksu līdz 30.septembrim.

Tāpat sākotnēji tika paredzēts, ka jautājums par 2015.gadam nepieciešamo finansējumu licences maksājuma otrajai daļai 600 000 eiro apmērā būs izskatāms Ministru kabinetā likumprojekta ''Par valsts budžetu 2015.gadam'' un likumprojekta ''Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2015., 2016. un 2017.gadam'' sagatavošanas laikā. Tomēr šodien valdība lēma, ka otro maksājumu varētu veikt jau šogad, līdz gada beigām izvērtējot IZM budžeta izpildi.

Jau ziņots, ka Latvijā 2015.gadā risināsies Eiropas čempionāta basketbolā vienas apakšgrupas turnīrs, 8.septembrī balsojumā lēma Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļas ("FIBA Europe") valde.

Paredzams, ka viss turnīrs risināsies no 5.septembra līdz 20.septembrim, bet spēles Latvijas galvaspilsētā notiks "Arēnā Rīga" laikā no 5. līdz 10.septembrim.

Pa vienai grupai spēles aizvadīs arī Francijas pilsētā Monpeljē, Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā un Vācijas galvaspilsētā Berlīnē, savukārt izšķirošie mači notiks Francijas pilsētā Lillē, kur arēnā ir vietas 27 000 līdzjutēju.