Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Šabala debitē Kiprā, Rudņeva HSV atlaiž galveno treneri

© scanpix

Kipras čempionātā pirmo spēli aizvadīja Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala, kura pārstāvētais "Anorthosis" kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Larnakas AEK (2:1). Šabala, kuram nākamajā mēnesī apritēs 20 gadi, 77. minūtē nomainīja pirmo vārtu autoru Juriju Jakovenko. Tikmēr Artjoma Rudņeva pārstāvētais Vācijas Bundeslīgas klubs "Hamburg" atlaidis galveno treneri Mirko Slomku.

Šabala debitē, "Anorthosis" izrauj uzvaru

21 gadu vecais ukrainis Jakovenko, kurš vārtus guva arī savā debijas spēlē, rezultātu atklāja 29. minūtē, savukārt 40. minūtē viesu uzbrucējs Roberto Kolauti panāca izlīdzinājumu (1:1). Spēles 77. minūtē "Anorthosis" veica otro spēlētāju maiņu, Jakovenko vietā sūtot debitantu Valēriju Šabalu. Uzvaru "Anorthosis" izrāva kompensācijas laika trešajā minūtē, kad vārtus ar tiešo brīvsitienu guva kādreizējais "Barcelona" sistēmas pussargs Toni Kalvo (2:1).

Jauno Kipras čempionāta sezonu "Anorthosis" sāka pirmajā septembrī, mača izskaņā piedzīvojot sāpīgu zaudējumu pret Nikosijas "Omonia" (2:3). Šabala šajā mačā vēl nebija pieteikumā, jo tobrīd jau atradās Latvijas izlases rīcībā. Kamēr lielākā daļa komandu ir aizvadījušas pa trim spēlēm, "Anorthosis" ar trim punktiem divos mačos šobrīd ieņem astoto vietu 12 vienību konkurencē.

Gada sākumā Šabala Latvijas čempionātā aizvadīja deviņas spēles un guva piecus vārtus, bet vasarā no Rīgas "Skonto" pārgāja uz Beļģijas "Club Brugges", kur gan pie teikšanas tā arī netika un tika izīrēts "Anorthosis". 2013. gada sezonā Šabala 24 spēlēs "Skonto" rindās guva 15 vārtus, kļūstot par vienu no rezultatīvākajiem spēlētājiem Virslīgā. Latvijas augstākajā līgā Šabala debitēja 15 gadu vecumā, pārstāvot Vladimira Beļajeva trenēto Rīgas "Daugavu", pēc tam spēlēja "Olimpā"/RFS, bet jau 2011. gadā sāka spēlēt "Skonto".

Hamburga atlaiž galveno treneri

Vācijas Bundeslīgas kluba "Hamburg" mediju direktors Jerns Volfs līgas oficiālajai mājaslapai apstiprinājis, ka no galvenā trenera amata ir atlaists Mirko Slomka, kuram 12. septembrī apritēja 47 gadi. Bijušais "Schalke" un "Hannover" galvenais treneris Hamburgas klubā ieradās vien šā gada februārī un parakstīja līgumu līdz 2016. gada vasarai.

"Hamburg" ir ļoti neveiksmīgi iesākusi sezonu, vispirms kausa izcīņā tikai ar lielām pūlēm pendelēs uzvarot trešās spēcīgākās līgas vienību Kotbusas "Energie" (1:1 pēc pamatlaika, 2:2 pēc pagarinājuma) un pēc tam Bundeslīgā pirmajās trīs spēlēs negūstot nevienus vārtus un neizcīnot nevienu uzvaru. Ar vienu punktu trīs mačos "Hamburg" turnīra tabulā atrodas pēdējā vietā. Tiesa, tikpat daudz (maz) punktu ir vēl četrām vienībām - "Freiburg", "Hertha", "Schalke" un "Stuttgart".

Latvijas izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs kausa spēlē aizvadīja visas 120 minūtes un iesita izšķirošo pendeli, taču Bundeslīgā divreiz izgājis uz maiņu un vēl ne reizi šosezon nav devies pamatsastāvā. Neskaitot pagaidu galveno treneri Rodolfo Estevanu Kardoso, Slomka ir jau trešais galvenais treneris, kurš kopš Rudņeva pievienošanās klubam ir zaudējis amatu. Pirms gandrīz precīzi gada no amata tika atbrīvots Torstens Finks, bet februārī "uz redzēšanos" tika pateikts arī nīderlandietim Bērtam van Mārveikam.