Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Falkao tiek izīrēts "Manchester United"

© scanpix

Kolumbijas izlases uzbrucējs Radamels Falkao nākamo sezonu aizvadīs "Manchester United", vēsta britu mediji. Kolumbiešu futbolista pārstāvētais "Monaco" piekritis vienu gadu ilgai īrei.

28 gadus vecais Kolumbijas uzbrucējs Radamels Falkao uz "Monaco" pārgāja iepriekšējā vasarā, pārceļoties no Madrides "Atletico". Tieši "Atletico" un Portugāles "Porto" kolumbietis kļuva vairāk pazīstams plašākam līdzjutēju klāstam. Pēdējā sezonā "Atletico" rindās (2012./13.gadā) Falkao 35 spēlēs guva 34 vārtus, bet pēc tam pārcēlās uz Franciju.

Pagājušo sezonu par veiksmīgu gan nodēvēt nevar – 19 spēlēs gūti 11 vārti, bet janvārī Falkao iedzīvojās smagā ceļgala savainojumā, kas liedza kolumbietim piedalīties Pasaules kausa izcīņā. Pēdējā laikā Falkao vārds tika locīts vairāku Eiropas vadošo klubu sakarā (Madrides "Real", Turīnas "Juventus", Londonas "Arsenal" un Mančestras "City"), un kolumbieša karjeras nākamais pieturas punkts būs Anglijā.

BBC vēsta, ka par futbolista īri no "Monaco" ir vienojies Luisa van Gāla trenētais "Manchester United", kas diezgan neveiksmīgi ir sācis jauno sezonu. Britu medija rīcībā esošā informācija liecina, ka par uzbrucēja izīrēšanu "Monaco" saņems sešus miljonus britu mārciņu (~ 7,5 miljoni eiro). "Manchester United" un "Monaco" vienošanās paredz, ka pēc sezonas angļu klubs varētu iegādāties Falkao par 55 miljoniem eiro.

Cits angļu klubs – "Manchester City" – izīrējis aizsargu Miku Ričardsu uz itāļu "Fiorentina". 26 gadus vecais futbolists pēdējo divu sezonu laikā laukumā devies tikai 18 spēlēs (Premjerlīgā – deviņās). No Anglijas uz Itāliju dosies arī Londonas "Chelsea" pussargs Marko van Ginkels. 21 gadu vecais pussargs mēros spāņu uzbrucēja Fernando Toresa iemīto taciņu uz "Milan". Lai gan oficiāls paziņojums par vienošanās niansēm vēl nav bijis, paredzams, ka nīderlandiešu futbolists tiks izīrēts uz vienu sezonu.

Angliju pametīs arī Nīderlandē dzimušais Marokas izlases pussargs Karims el Ahmadi. 29 gadus vecais futbolists pēc diviem gadiem "Aston Villa" atgriezīsies Nīderlandes klubā "Feyenoord". Pagājušajā sezonā balsta pussarga pozīcijā spēlējošais futbolists piedalījās 33 spēlēs un guva sešus vārtus.

Pārmaiņas piedzīvojuši arī daži Vācijas klubi. Minhenes "Bayern" īrē uz Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva pārstāvēto "Hamburger SV" atdevuši 19 gadus veco amerikāni Džulianu Grīnu. Pagājušajā sezonā ASV izlases futbolists, kurš Pasaules kausa izcīņā 15 minūšu laikā paguva izcelties ar vienu vārtu guvumu, spēlēja "Bayern" otrajā komandā, 23 spēlēs gūstot 15 vārtus. Grīna kontā arī viena oficiālā spēle pirmās komandas rindās – Čempionu līgā pret Maskavas CSKA amerikānis nāca uz maiņu pašās mača beigās.

Tikmēr Dortmundes "Borussia" īrē uz "Mainz" atdeva 22 gadus veco pussargu Jonasu Hofmanu. Pagājušajā sezonā Hofmans piedalījās 39 spēlēs (pārsvarā nākot uz maiņu) un guva trīs vārtus, bet pēc Šindži Kagavas atgriešanās komandā "Borussia" acīmredzot lēma par lielākas spēļu prakses nodrošināšanu bijušajam Vācijas U21 izlases futbolistam.