Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Spānija un Brazīlija cīņā par A grupas līderes godu

© scanpix

Ar sešām spēlēm Spānijā šodien turpināsies Pasaules kausa izcīņa basketbolā. Pie trešajām uzvarām trijās spēlēs centīsies tikt Brazīlijas, Spānijas, Grieķijas un Horvātijas basketbolisti.

C un D apakšgrupās šodien ir brīvdiena, tikmēr trešās spēles aizvadīs A un B grupu komandas. Diena sāksies ar Horvātijas un Senegālas maču.

Horvāti sāka turnīru ar smagu uzvaru pagarinājumā pār Filipīnām (81:78), bet vakar pievienoja svarīgu panākumu pār Argentīnu (90:85). Jasmīna Repešas vadītajai izlasei pretī stāsies Senegāla, kas vakar izcīnīja pirmo uzvaru Pasaules kausā (iepriekš – pasaules čempionātā) kopš 1998.gada – ar 82:75 pārspēta Puertoriko izlase. Afrikāņi ir apņēmības pilni cīnīties par otro uzvaru, taču Horvātija var izrādīties pārāk ciets rieksts – eiropieši pirmajās spēlēs demonstrējuši krietni labāku metienu precizitāti un spējuši izcīnīt vairāk atlēkušās bumbas.

Līdzīgi kā horvātiem, pa divām uzvarām divās spēlēs ir arī Grieķijas, Spānijas un Brazīlijas basketbolistiem. Grieķi šovakar spēkosies ar Puertoriko izlasi. Pirmajos mačos eiropieši tika galā ar Senegālas (87:64) un Filipīnu (82:70) basketbolistiem. Grieķija Puertoriko nav zaudējusi jau vairāk nekā 20 gadus – kopš 1994.gada neveiksmes (64:72) grieķi svinēja septiņas uzvaras pēc kārtas. Laba iespēja tikt pie panākuma arī šovakar. Puertoriko zaudējums Senegālai (75:82) vakar bija sāpīgs ne tikai rezultāta ziņā, bet arī savainojumu dēļ – šovakar nevarēs spēlēt uzbrucējs Anhels Vasajo (7,5 p., 4,5 atl.b.), kā arī zem jautājuma zīmes ir viena no izlases līderiem Karlosa Aroijo (8,5 p.) dalība.

Pašā vakarā laukumā dosies brazīlieši un spāņi, kuri savstarpējā mačā noskaidros pagaidu līderi A grupā. Turnīra saimnieki čempionātu sākuši ļoti pārliecinoši, tiesa, arī pretinieki pagaidām nav bijuši tie iespaidīgākie – ar 91:54 sakauta Ēģipte, bet ar 90:60 uzvarēta Irāna. Brazīlijai tikmēr jau pirmajā dienā izdevās tikt pie ļoti nozīmīgas uzvaras pār Eiropas čempioni Franciju (65:63), bet vakar dienvidamerikāņi pārliecinoši uzveica Irānu (79:50). Šovakar brazīliešu aizsardzībai gan būs krietni nopietnāks pārbaudījums.

A grupā pirms Spānijas – Brazīlijas spēles uzvarētāju noskaidros Francija un Ēģipte. Francūžiem šodien gaidāma zināma atelpa pēc divām sīvām cīņām ar spēcīgo Brazīliju (63:65) un Serbija (74:73). Viens no spēles tiesnešiem būs Latvijas pārstāvis Oļegs Latiševs.