Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Jūrmalas "Sattelite" volejbola turnīra Latvijas fināls- iet karsti

© Scanpix

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) „Sattelite” turnīrā Jūrmalā šodien finālu sasniedza galvenie favorīti, turnīrā ar 1. numuru izliktie Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī Haralds Regža un Armands Āboliņš.

FIVB pasaules ranga līderi Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar 3-0 (15:13, 15:12, 15:11) pieveica baltkrievus Aleksandru Dzjadkovu un Aleksandru Kavaļenku, kuri izlikti ar 3. numuru.

Pusfināla mačs sākās līdzīgā cīņā, bet seta vidū pēc Šmēdiņa gremdserves un Samoilova bloka izdevās gūt divus punktus pēc kārtas un panākt 12:9, kas izrādījās izšķirošas pavērsiens pirmajā setā. Otrajā setā Samoilovs/Šmēdiņš jau no pirmajām izspēlēm ņēma spēli savās rokās, izvirzoties vadībā ar 5:2, tomēr pēc divām baltkrievu gremdservēm rezultāts kļuva neizšķirts 6:6. Neskatoties uz to, nākamos trīs punktus pēc kārtas ne bez veiksmes palīdzības guva latvieši, bet Dzjadkovs/Kavaļenka vairs nespēja atspēlēties. Pēc līdzīgas cīņas trešā seta sākumā vidū Latvijas pludmales volejbolisti ieguva trīs punktu pārsvaru (9:6), ko nosargāja līdz pat seta beigām.

Otrajā pusfinālā cits Latvijas duets Haralds Regža un Armands Āboliņš (14.) ar 3-1 (15:10, 15:8, 16:18, 15:6) uzvarēja krievus Juriju Bogatovu un Maksimu Hudjakovu (12.).

Pirmajā setā latvieši divreiz spēja iekrāt divu punktu pārsvaru - ja pirmajā reizē krieviem izdevās atspēlēties, tad otrajā reizē Regža/Āboliņš spēja to palielināt (10:7), kas palīdzēja Latvijas pārim nosargāt uzvaru arī setā. Arī otrā seta ievadā lieliski blokā spēlēja Regža, bet pēc Hudjakova kļūdas serves uzņemšanā Latvijas duetam izdevās panākt jau 9:4, savukārt turpinājumā Krievijas pludmales volejbolisti vairs nespēja atgūties.

Trešā seta sākumā pāris punktu pārsvaru ieguva Bogatovs/Hudjakovs, seta vidū latvieši guva trīs punktus pēc kārtas un pārņēma vadību (10:9), tomēr galotnē šoreiz aukstasinīgāki izrādīja krievi. Ceturtajā setā izšķirošais izrāviens tika veikts jau pašā sākumā, kad Regža/Āboliņš izvirzījās vadībā ar 4:0, bet turpinājumā Krievijas komanda vairs neprata atspēlēties.

Mačs par trešo vietu sāksies plkst. 16.00, bet Jūrmalas „Sattelite” turnīra finālspēles sākums paredzēts plkst. 17.00.

Atgādinām, ka šorīt Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs piedzīvoja zaudējumu pret Dzjadkovu/Kavaļenku, ierindojoties dalītā septītajā vietā, bet sestdien dalītu devīto vietu Jūrmalas posmā izcīnīja Rihards Finsters un Edgars Točs.