Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" pirmajā trešdaļā ielaiž četrus vārtus un zaudē finālā

© Sportacentrs.com

Zaudējumu Latvijas Dzelzceļa kausa finālā piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas pirmajā trešdaļā ielaida četrus vārtus un ar 1:5 atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu. Mājinieku rindās vienīgo rezultatīvo metienu 34. minūtē izdarīja Miķelis Rēdlihs, kurš nekļūdījās pēc lieliskas Pjotra Ščastļivija piespēles.

Latvijas Dzelzceļa kausa fināls Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo" sākās neapskaužami – pēc pirmās trešdaļas rezultāts mačā pret Kazaņas "Ak Bars" bija 0:4. Trešajā minūtē Vladimirs Tkačovs netraucēts no vārtu priekšas izdarīja precīzu metienu pēc Kirila Petrova piespēles no aizvārtes, lai gan apkārt bija uzreiz trīs mājinieki: Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis un Kaspars Saulietis. Pēc trim minūtēm Damirs Musins meta no zilās līnijas, un ripa pēc rikošeta lidoja pāri uz ceļiem nokritušajam "Dinamo" vārtsargam Jakubam Sedlāčekam.

12. minūtē Sedlāčeks ielaida pēdējo ripu mačā – pēc vēl viena metiena no distances ripas lidojuma trajektoriju vārtu priekšā mainīja Fjodors Malihins, jo viņa vietā stājās Edgars Masaļskis. Vairākumā Rīgas "Dinamo" bija iespējas samazināt deficītu, tomēr Mārtiņš Cipulis nespēja izmantot Laura Dārziņa piespēli. Par to nācās samaksāt 42 sekundes pirms pirmās trešdaļas noslēguma, kad skaitliskajā vairākumā pēc metiena no zilās līnijas pirmais pie atlēkušās ripas bija Oskars Mellers, panākdams 4:0 Kazaņas "Ak Bars" labā.

Pēc nesakarīga vairākuma Rīgas "Dinamo" 29. minūtē nebija tālu no nonākšanas iedzinējos ar piecu vārtu deficītu, taču pēc Sergeja Kosticina izgājiena vienatnē Masaļskis apturēja starp kājsargiem mērķēto metienu. Pēc trim minūtēm Igors Mirnovs tukšu vārtu priekšā netrāpīja pa ripu, bet Artjoms Lukojanovs, ticis pie atlēkušās ripas, meta pāri vārtiem.

Pretinieku neveiksmes spārnoja rīdziniekus, un 34. minūtē izdevās vienus vārtus atspēlēt – Miķelis Rēdlihs no vārtu priekšas rezultatīvā metienā pārvērta zibenīgu Georgija Pujaca un Pjotra Ščastļivija saspēli, panākdams 1:4. Tomēr otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē dārgi varēja maksāt tieši M. Rēdliha kļuva – viņu uz sarkanās līnijas apzaga Vladimirs Tkačovs, bet Masaļskis atkal uzvarēja duelī ar Kazaņas "Ak Bars" uzbrucēju, šoreiz ripu efektīgi un efektīvi tverot cimdā.

Komandas biedrus spārnot centās Kristaps Sotnieks, kurš noslēdzošajā trešdaļā nometa cimdus pret Kirilu Petrovu, kurš ietriecās Masaļskī. Spēlējot četratā, labāko momentu izveidoja Kazaņas "Ak Bars", metiena pozīcijā izvirzot kapteini Iļju Ņikuļinu. Ripa izslīdēja cauri Masaļska padusei, taču lidoja dažus centimetrus garām Rīgas "Dinamo" cietoksnim. Tiesa, "Ak Bars" tomēr guva piektos vārtus – Čejs Genovejs kļūdījās uz savas zilās līnijas, un pretuzbrukumu divatā pret vienu ar metienu tukšos vārtos noslēdza Mihails Varnakovs.

Līdz ar to Kazaņas "Ak Bars" svinēja panākumu ar 5:1, izcīnot Latvijas Dzelzceļa kausu. Vērtīgākā spēlētāja balva tika kazaņiešu vārtsargam Andersam Nilsonam, kamēr par labāko tika atzīts Masaļskis.

Pirmo spēli regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" aizvadīs 6. septembrī, savā laukumā uzņemot Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Jakubs Sedlāčeks (Edgars Masaļskis); Krišjānis Rēdlihs – Oskars Cibuļskis, Čejs Genovejs – Milans Jurčina, Georgijs Pujacs – Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs; Lauris Dārziņš – Miks Indrašis – Mārtiņš Cipulis, Gints Meija – Pjotrs Ščastļivijs – Miķelis Rēdlihs, Roberts Bukarts – Andris Džeriņš – Māris Bičevskis, Kaspars Saulietis – Juris Upītis – Gunārs Skvorcovs, Jānis Ozoliņš.