Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" uzņems Spruktu un "Lokomotiv"

© Sportacentrs.com

Gatavošanos Kontinentālās hokeja līgas septītajai sezonai turpina Rīgas "Dinamo", kas Latvijas Dzelzceļa kausa trešajā mačā šovakar pulksten 19:30 spēkosies ar Latvijas izlases centra uzbrucēja Jāņa Sprukta pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv".

Abas komandas zaudēja pirmajā spēlē, bet dienu vēlāk spēja reabilitēties par neveiksmi. Tiešraide kanālā TV6 un m.lmt.lv.

Pirmās spēles noslēdzošajā trešdaļā ielaiduši divus vārtus, Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" hokejisti 2014. gada Latvijas Dzelzceļa kausu sāka ar neveiksmi pret Minskas "Dinamo" - 1:2. Taču trešdienas vakarā izdevās reabilitēties, divkārtējo Gagarina kausa čempioni un vienu no Austrumu konferences spēcīgākajām komandām Kazaņas "Ak Bars" sakaujot ar 6:3, turklāt 45. un 51. minūtē laukuma saimnieki bija sakrājuši piecu vārtu pārsvaru.

Pēc divām spēlēm visu Latvijas Dzelzceļa kausa dalībnieču - Rīgas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv", Minskas "Dinamo" un Kazaņas "Ak Bars" - kontā ir trīs punkti, taču pirmajā vietā, pateicoties pozitīvākai vārtu bilancei (7:5), atrodas rīdzinieki.

Arī šodienas pretiniece Jaroslavļas "Lokomotiv" piekāpās pirmās spēles noslēgumā (2:4 pret Kazaņas "Ak Bars"), taču atguvās un nākamajā dienā ar 1:0 pārspēja bez līderiem spēlējošo Minskas "Dinamo". Sauso spēli aizvadīja Vitālijs Koļesņiks, bet uzvaras ripu no zilās līnijas iemeta aizsargs Mihails Pašņins.

Jaroslavļas "Lokomotiv" starpsezonā ne tikai noturēja komandas līderus, bet parūpējās par papildinājumu no bankrotējušās Gagarina kausa finālistes Prāgas "Lev": pievienojies čehu kluba kapteinis Jirži Novotnijs un labākais snaiperis un rezultatīvākais spēlētājs Martins Tērnbergs. Zviedrs divas produktīvas sezonas pavadījis arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" rindās.

Pēdējā mačā bijušie Prāgas "Lev" līderi kopā ar norvēģi Junasu Holesu, kanādieti Džefu Pletu un latvieti Jāni Spruktu veidoja Jaroslavļas "Lokomotiv" vairākuma specbrigādi, kurai gan ar bīstamu momentu izveidošanu pārāk nevedās. Latvijas izlases centra uzbrucējs uz Jaroslavļas "Lokomotiv" pārcēlās pagājušās sezonas gaitā, regulārajā čempionātā 14 mačos sakrājot septiņus punktus.

Par Jaroslavļas "Lokomotiv" galveno treneri kļuva 54 gadus vecais kanādietis Šons Simpsons, kurš uzvarējis Vācijas un Šveices čempionātos, kā arī kopā ar Cīrihes "Lions" 2009. gadā izcīnījis Čempionu līgas trofeju. Pēcāk viņš pievērsās Šveices valstsvienībai, 2013. gadā kļūstot par pasaules vicečempionu, bet Soču olimpiskajās spēlēs mačā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā nācās atzīt Latvijas pārākumu. "Lokomotiv" jaunajā spēles stilā ir saskatāms Simpsona rokraksts, it īpaši spēlē bez ripas un presingā pretinieku zonā.

Mača sākums pulksten 19:30, tiešraide kanālā TV6.

Rīgas "Dinamo" sastāvs Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņai

Vārtsargi: Edgars Masaļskis un Jakubs Sedlāčeks.

Aizsargi: Ēriks Ševčenko, Čejs Genovejs, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Georgijs Pujacs un Milans Jurčina.

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Artūrs Ozoliņš, Gunārs Skvorcovs, Jānis Ozoliņš, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Pjotrs Ščastļivijs, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Marcels Hosa, Gints Meija, Juris Upītis un Māris Bičevskis.