Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Dinamo" uzvarai pret Minsku ar vieniem vārtiem nepietiek

© Sportacentrs.com

Noslēdzošajā trešdaļā divus vārtus ielaida un Latvijas Dzelzceļa kausu ar neveiksmi ievadīja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas ar 1:2 atzina Minskas "Dinamo" pārākumu.

Mājinieku labā vienīgo rezultatīvo metienu izdarīja Marcels Hosa, kurš izcēlās vairākumā.

Uz viesu vārtiem laužoties jaunpienācējiem Miķelim Rēdliham un Čejam Genovejam, iniciatīva mača ievadā pieredēja Kontinentālās hokeja līgas klubam Rīgas "Dinamo", toties pirmās trešdaļas otrajā pusē vairāk darba bija rīdzinieku vārtsargam Edgaram Masaļskim. Viņš uz vārtu līnijas apturēja Minskas "Dinamo" pirmās maiņas centra uzbrucēja Raiena Veskes metienu apakšējā stūrī un glāba pēc diviem Aleksandra Kulakova raidījumiem desmit sekunžu laikā. Savukārt pēc Artura Gavrusa metiena Masaļskim talkā nāca vārtu stabs, bet Šarls Lenglē no vārtu priekšas meta pāri.

Otrās trešdaļas ievadā vārtu konstrukcija nāca talkā arī minskiešiem – pēc Milana Jurčinas, kurš Rigas "Dinamo" rindās aizvadīja pirmo spēli, metiena no zilās līnijas atlēkusī ripa trāpīja Laurim Dārziņam, un līdz pirmajam vārtu guvumam pietrūka pavisam nedaudz. Sekoja Genoveja un Skvorcova reidi un 97 sekundes ilgs nesekmīgs lielais vairākums, jo Jurčina un Miks Indrašis centās izspēlēt līdz netraucētam metienam tukšos Minskas "Dinamo" vārtos.

Rezultāts tika atklāts noslēdzošās trešdaļas 15. sekundē, kad Šarls Lenglē pēc ieiešanas zonā izdarīja tālu metienu un trāpīja virs Masaļska pleca, panākdams 1:0 Minskas "Dinamo". Tomēr rīdziniekiem līdzsvara atjaunošanai bija nepieciešamas nepilnas sešas minutes – vairākumā Indrašis no aizvārtes atrada Marcelu Hosu, kurš ripu ietrieca augšējā stūrī un panāca 1:1. Slovākam bija iespēja gūt vēl vienus vārtus, taču pēc kārtējā Genoveja reida pietrūka, lai aizsniegtos līdz ripai, bet pēc metiena no ierastā labā iemetiena apļa ripas ceļā bija viesu vārtsargs Larss Haugens.

Par neizmantotajām iespējām bija jāsamaksā 5:09 minūtes pirms noslēguma, kad uzvaras ripu Minskas "Dinamo" labā iemeta aizsargs Jevgeņijs Nogačjovs – 2:1. Kontinentālās hokeja līgas ietvaros divus rezultatīvus metienus izdarījušais spēlētājs no kreisā iemetiena apļa trāpīja ne tikai virs Masaļska pleca, bet arī pa Rīgas "Dinamo" vārtsarga dzēriena pudeli.

Pēdējā minūtē Masaļski nomainīja sestais laukuma spēlētājs, bet Jurčina meta garām un nespēja glābt Rīgas "Dinamo" no neveiksmes. Mājiniekiem par labāko tika atzīts vienīgos vārtus guvušais Hosa, kamēr Minskas "Dinamo" labākais bija kanādiešu centra uzbrucējs Pols Šehura, kurš divas iepriekšējās sezonas bija viens no rīdzinieku uzbrukuma līderiem.

Latvijas Dzelzceļa kausu Rīgas "Dinamo" turpinās rīt, pulksten 19:30 tiekoties ar Kazaņas "Ak Bars", kas šodien atklāšanas spēlē ar 4:2 pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv". Tiešraide TV6 kanālā. Savukārt nākamais duelis ar Minskas "Dinamo" paredzēts 6. septembrī jeb regulārā čempionāta pirmajā spēlē.

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Edgars Masaļskis (Jakubs Sedlāčeks); Krišjānis Rēdlihs - Ēriks Ševčenko, Čejs Genovejs - Georgijs Pujacs, Milans Jurčina - Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs; Lauris Dārziņš - Andris Džeriņš - Miks Indrašis, Marcels Hosa - Pjotrs Ščastļivijs - Roberts Bukarts, Gints Meija - Māris Bičevskis - Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis - Juris Upītis - Gunārs Skvorcovs, Jānis Ozoliņš.

Latvijas Dzelzceļa kauss, 26. augusts, Rīga

Rīgas "Dinamo" – Minskas "Dinamo" 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

Vārti: 40:15 Lenglē (Elisons, Veske, vair.) 0:1, 46:06 Hosa (Indrašis, Upītis, vair.) 1:1, 54:51 Nogačjovs (Elisons, Veske) 1:2

Vārtsargi: Edgars Masaļskis – Larss Haugens