Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" Dzelzceļa kausā uzņems Minsku

© f64

Ar spēli pret Minskas "Dinamo" sagatavošanās pēdējo posmu - Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņu - pirms Kontinentālās hokeja līgas septītās sezonas šodien sāks Rīgas "Dinamo". Piecas dienas un četrus mačus ilgajā turnīrā pretiniekos būs arī Kazaņas "Ak Bars" un Jaroslavļas "Lokomotiv".

Gatavošanos Kontinentālās hokeja līgas jaunajai sezonai Rīgas "Dinamo" spēlētāji sāka ar zaudējumu gan Liepājā, gan Tukumā, taču Piņķos izdevās revanšēties eksperimentālajai Novosibirskas "Sibir" komandai ar 4:1. Ar diviem precīziem metieniem panākumu kaldināja jaunpienācējs Pjotrs Ščastļivijs.

Savukārt otrajā pārbaudes spēļu ciklā - turnīrā Ufā, kurā četrās dienās bija jāaizvada četri mači ar līgas spēcīgākajām komandām - kā uzbrukuma līderi sevi pieteica Miks Indrašis, kurš pagājušajā sezonā bija vienīgais latvietis starp Rīgas "Dinamo" pieciem rezultatīvākajiem spēlētājiem. Viņam izdevās izveidot saikni ar Lauri Dārziņu un centra uzbrucēju Andri Džeriņu, un virknējums nav mainījies arī Latvijas Dzelzceļa kausa priekšvakarā.

Kardinālas izmaiņas nav notikušas arī aizsardzībā, taču pārbaudes laiku neizturējušo čehu Jozefu Hrabalu aizstājis slovāks Milans Jurčina, kurš pārstāvējis Nacionālās hokeja līgas klubus Bostonas "Bruins", Vašingtonas "Capitals", Kolumbusas "Blue Jackets" un Ņujorkas "Islanders", bet pēdējās divās sezonās Eiropā nomainījis četras vienības. Tāpat pleca savainojumu sadziedējis Oskars Cibuļskis.

Rīgas "Dinamo" pirmā pretiniece Latvijas Dzelzceļa kausā būs pirmā pretiniece arī regulārajā čempionātā (rīdzinieki sāks 6. septembrī ar maču savā laukumā) - Minskas "Dinamo" no Baltkrievijas. Sāncenšu rindās īpaša uzmanība jāpievērš uzbrucējiem no Ziemeļamerikas, kuri jau paspējuši nostiprināties Kontinentālajā hokeja līgā.

Pirmkārt, jāizceļ Pols Šehura, kurš pagājušajā sezonā bija Rīgas "Dinamo" trešais rezultatīvākais uzbrucējs, bet pirms tam ieņēma pat pirmo vietu (summējot regulārajā čempionātā un Cerības kausā sakrātos punktus). Rīga nav sveša arī Metam Elisonam, kurš "Dinamo" pārstāvēja debijas sezonā, bet pērn sezonas gaitā pievienojās Zagrebas "Medveščak".

No Horvātijas uz Baltkrieviju pārvācās arī Džonatans Čīču, Raiens Veske un Šārls Lingle. Vārtos pirmais numurs būs norvēģis Larss Haugens, jo Baltkrievijas pilsonību ieguvušais kanādietis Kevins Lalands starpsezonā pārcēlās uz Maskavu, parakstot līgumu ar CSKA.

Spēle starp Rīgas un Minskas "Dinamo" sāksies pulksten 19:30 un to tiešraidē piedāvās kanāls TV6, bet Latvijas Dzelzceļa kausu atklās Jāņa Sprukta pārstāvētās Jaroslavļas "Lokomotiv" un Kazaņas "Ak Bars" duelis, kas startēs četras stundas agrāk.

Rīgas "Dinamo" sastāvs Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņai

Vārtsargi: Edgars Masaļskis un Jakubs Sedlāčeks.

Aizsargi: Ēriks Ševčenko, Čejs Genovejs, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Georgijs Pujacs un Milans Jurčina.

Uzbrucēji: Lauris Dārziņš, Artūrs Ozoliņš, Gunārs Skvorcovs, Jānis Ozoliņš, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Pjotrs Ščastļivijs, Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Miks Indrašis, Roberts Bukarts, Marcels Hosa, Gints Meija, Juris Upītis un Māris Bičevskis.