Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Jovetičam divi vārti, "Manchester City" pārspēj "Liverpool"

© scanpix

"Etihad" stadionā tika noslēgta Anglijas Premjerlīgas otrā kārta, kurā tikās iepriekšējās sezonas pirmo divu vietu ieguvējas - "Manchester City" un "Liverpool". Aizraujošā cīņā laukuma saimnieki izcīnīja uzvaru ar rezultātu 3:1 un mājinieku sastāvā ar diviem vārtiem atzīmējās Stevans Jovetičs.

Pirms mača vairāk jautājumu bija par "Liverpool" sākumsastāvu un Brendans Rodžerss ļāva šādā spēlē debitēt kreisās malas aizsargam Alberto Moreno. Manuelam Pelegrini rīcībā atrodas faktiski divi spēcīgi sākumsastāvi, tādēļ galvenajam trenerim atliek vien izvēlēties konkrētajā brīdī labākos. Pirmajās minūtēs, kā jau varēja prognozēt, bumbu vairāk kontrolēja mājinieki, bet viesi centās atbildēt ar ātriem pretuzbrukumiem. Abām dalībniecēm pārsteidzoši vienkārši izdevās pārvarēt laukuma vidusdaļu, tādēļ bumba lielāko spēles daļu atradās vienas vai otras komandas soda laukuma bīstamā tuvumā. Tur gan uzbrūkošajai pusei nācās atdurties pret masveidīgu aizsardzību.

Pirmo sitienu vārtu rāmī 15. minūtē no tālas distances izpildīja Jaja Turē. Kopumā liverpūlieši ne tikai nepiekāpās pretiniekiem, bet brīžiem veidoja daudz bīstamākus uzbrukumus par laukuma saimniekiem. "Manchester City" acīmredzami nespēja atrast veidus kā apturēt viesu dominanci visos laukuma posmos, kamēr Rodžersa komanda ar katru minūti jutās arvien pārliecinošāk un kombinācijas centās izspēlēt arvien nekaunīgāk. Tomēr puslaika pēdējais vārds piederēja mājiniekiem, jo 41. minūtē Stevans Jovetičs soda laukumā apsteidza Moreno un trieca bumbu vārtu tīklā (1:0). Līdz ar to komandas atpūtā devās laukuma saimniekiem atrodoties vadībā, kaut gan spēles gaita pirmajā puslaikā liecināja, ka "Liverpool" ir spējīgi līdzvērtīgi cīnīties ar čempionvienību.

Otrā puslaika sākumā viesi uzreiz metās atspēlēties un 48. minūtē Denielam Staridžam izdevās raidīt bumbu Džo Hārta sargātajos vārtos, tomēr līnijtiesnesis pamatoti fiksēja uzbrucējam aizmuguri. Tūlīt pēc tam "Manchester City" nodemonstrēja taktiku, kādu Pelegrini acīmredzot uzdeva spēlētājiem pārtraukumā. Zibenīgs pretuzbrukums un tikai Edina Džeko neveiksmīgā bumbas apstrāde liedza nokļūt vārtu gūšanas situācijā. Toties 55. minūtē visa liverpūliešu aizsardzība nokļuva skatītāju lomā, kad mājinieki izspēlēja teicamu kombināciju un Jovetičam, pēc Samira Nasrī piespēles, atlika tikai trāpīt vārtos (2:0). Kaut arī "Liverpool" centās atgriezt intrigu spēlei, laukuma saimnieki ļoti uzmanīgi darbojās aizsardzībā. Turklāt 69. minūtē, tikko traumu guvušā Džeko vietā laukumā iznākušais Serhio Agvero guva trešos vārtus, pilnībā likvidējot jebkādas viesu cerības izglābties. Kaut arī 83. minūtē ar Rikija Lamberta līdzdalību vieni vārti tika atgūti, mača iznākumu tas vairs nemainīja.