Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

Jēkabsone-Žogota spēlēs Vētras vadītajā Kurskas "Dynamo"

© David R. Alleyne, sportspagemagazine.com

Latvijas basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota (31) nākamajā sezonā būs Kurskas "Dynamo" aizsardze, šodien ziņo kluba vadība. Latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā vienība spēlēs arī FIBA Sieviešu Eirolīgā.

Aizvadītajā sezonā šis krievu klubs izcīnīja tiesības spēlēt Eirolīgā. Līdz ar to piesaistīts galvenais treneris Gundars Vētra (47), kuram ir šāda līmeņu spēļu pieredze. Notikušas arī lielas izmaiņas spēlētāju sastāvā.

Komandā būs vairākas labas leģionāres - latviete Anete Jēkabsone-Žogota, serbiete Jeļena Milovanoviča, turciete Išila Albena, kā arī amerikānietes Seimone Ogastusa un Nemkadi Ogvumike. No vietējām spēlētājām komandai pievienojušās Krievijas izlasē pieredzi guvušās Irina Osipova, Nadežda Grišajeva, Jevgeņija Beļakova un Ludmila Sapova, kā arī amerikāniete ar krievu pasi - Epifānija Prinsa.

Kā zināms, pēdējās trijās sezonās Jēkabsone-Žogota bija nodarbināta Jekaterinburgas UGMK, turklāt šovasar viņa spēlē arī Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) klubā Fīniksas "Mercury". Galvenais treneris Gundars Vētra pagājušajā sezonā strādāja ar Sanktpētrburgas "Spartak" vīriešu komandu, bet savulaik viņš vadīja krievu klubus arī sieviešu Eirolīgā.

Latvietes vidējā statistika Eirolīgas pagājušajā sezonā: 20.3 minūtes, 8.3 punkti, 1.2 atlēkušās bumbas, 1.9 rezultatīvas piespēles, 1.3 kļūdas, 0.7 pārķertās bumbas.