Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" neizmanto SKA noraidījumus un dāvanu

© Sportacentrs.com

Lai gan pretinieki aizturētā soda laikā iemeta ripu savos vārtos un nopelnīja 13 noraidījumus, zaudējumu Ufā notiekošā pārbaudes turnīra pēdējā mačā piedzīvoja Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo", kas ar 1:3 piekāpās Sanktpēterburgas SKA.

Četrās dienās aizvadot četras spēles, rīdzinieki tika pie diviem panākumiem.

Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" šodien aizvadīja ceturto spēli četrās dienās, un visos mačos piedalījās četri aizsargi un pieci uzbrucēji: Ēriks Ševčenko, Čejs Genovejs, Kristaps Sotnieks, Mārtiņš Porejs, Miks Indrašis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Māris Bičevskis un Gunārs Skvorcovs.

Tomēr smagnējs sākums problēmas sagādāja Sanktpēterburgas SKA, kas nepārtraukti spēlēja skaitliskajā mazākumā - četri noraidījumi astoņās minūtēs. 15. minūtē Meija pretinieku zonā klupināja sāncensi un nopelnīja divas minūtes, taču Sanktpēterburgas SKA murgs turpinājās: aizturētā soda laikā Antons Burdasovs no zilās līnijas atspēlēja ripu partnerim, bet piespēle bija neprecīza, ripai ieslīdot tukšajos vārtos un Rīgas "Dinamo" izvirzoties vadībā ar 1:0. Pēdējais, kurš pieskārās ripai, bija aizsargs Sotnieks.

Tiesa, pēc 71 sekundes Sanktpēterburgas SKA izmantoja Meijas un Miķeļa Rēdliha noraidījumus un Genoveja salūzušo nūju, lielajā vairākumā saplēšot Rīgas "Dinamo" aizsardzību gabalos, - Romāns Červenka rezultātu izlīdzināja ar netraucētu metienu tukšajos Jakuba Sedlāčeka vārtos. Arī otrajā trešdaļā galvenie spēlētāji laukumā bija tiesneši, pirmo septiņu minūšu laikā Sanktpēterburgas SKA saskatot piecus pārkāpumus.

Rīdzinieki summā divas ar pusi minūtes pavadīja lielajā skaitliskajā vairākumā, tomēr nespēja izveidot nevienu vērā ņemamu momentu, 30. minūtē nonākot iedzinējos. Pēc metiena no zilās līnijas kļūdījās Sedlāčeks, un zviedram Tonijam Mortensonam no diviem metriem tikai bija jātrāpa tukšos vārtos - 2:1.

Noraidījumu epidēmija piemeklēja arī Rīgas "Dinamo" (Juris Upītis un Gunārs Skvorcovs), un, atšķirībā no konkurentiem, tas ļāva Vadimam Šipačovam pēc metiena no distances tikt pie atlēkušās ripas un nokārtot vārtu guvumu Artēmijam Panarinam - 3:1 Sanktpēterburgas SKA labā.

Noslēdzošajā trešdaļā labākā iespēja bija Sanktpēterburgas SKA uzbrucējam Jevgeņijam Ketovam, pret kuru izgājiena laikā tika pārkāpti noteikumi un nopelnīts soda metiens. Tomēr ar viņa metienu pēc māņkustības galā tika Sedlāčeks, otro reizi mačā uzvarot savstarpējā duelī un glābjot Rīgas "Dinamo" no nonākšanas iedzinējos ar trīs vārtu deficītu.

Rīdzinieki zaudēja gan pamatlaikā (1:3), gan pēcspēles metienu sērijā. Upītim, Skvorcovam un M. Rēdliham neizdevās pārspēt Sanktpēterburgas SKA vārtsargu Igoru Šestjorkinu, kamēr Sedlāčeks kapitulēja pēc Červenkas un Panarina bullīšiem.

Rīgas "Dinamo" sagatavošanās posmā atlicis pēdējais posms - gadskārtējā Latvijas Dzelzceļa kausa izcīņa, kas startēs 25. augustā un kurā piedalīsies arī Minskas "Dinamo", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Kazaņas "Ak Bars". Kontinentālās hokeja līgas regulāro čempionātu rīdzinieki sāks 6. septembrī ar maču savā laukumā pret Minskas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" sastāvs

Jakubs Sedlāčeks (Edgars Masaļskis); Krišjānis Rēdlihs - Ēriks Ševčenko, Čejs Genovejs - Georgijs Pujacs, Kristaps Sotnieks - Mārtiņš Porejs, Edmunds Augstkalns; Mārtiņš Cipulis - Andris Džeriņš - Miks Indrašis, Miķelis Rēdlihs - Māris Bičevskis - Gints Meija, Marcels Hosa - Pjotrs Ščastļivijs - Kaspars Saulietis, Juris Upītis - Artūrs Ozoliņš - Gunārs Skvorcovs, Rodrigo Ābols.

Pārbaudes spēle hokejā, 17. augusts, Ufa

Rīgas "Dinamo" - Sanktpēterburgas SKA 1:3 (1:1, 0:2, 0:0)

Vārti: 14:51 Sotnieks (vair.) 1:0, 16:02 Červenka (Mortensons, Tūresens, vair.) 1:1, 29:53 Mortensons (Kuteikins, Tūresens) 1:2, 34:17 Panarins (Aleksandrovs, Šipačovs, vair.) 1:3

Vārtsargi: Jakubs Sedlāčeks - Igors Šestjorkins