Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Vilsons: "Vēlējos spēlēt komandā, kas var cīnīties par kausu"

© F64

Kanādiešu uzbrucējs Kails Vilsons aizvadītajā sezonā bija Rīgas "Dinamo" rezultatīvākais spēlētājs, bet jaunajā sezonā viņš spēlēs Čeļabinskas "Traktor". Pirms līguma parakstīšanas viņš pakonsultējās ar latvieti Lauri Dārziņu.

"Ļoti iepatikās spēles stils KHL, kur ir lielāki laukumi. Meistarības līmenis arī augsts. Man patīk spēlēt uz lielākiem laukumiem, šķiet, ka izdodas neslikti. Pagājušajā sezonā man te patika, tāpēc vēlējos palikt un spēlēt komandā, kas var cīnīties par kausu," atzīst Vilsons.

Kanādietis novēl panākumus savam bijušajam klubam, kam salīdzinoši nelielais budžets liedz reāli pretendēt uz līgas galveno trofeju. "Komandai ir ļoti neliels budžets. Ceru, ka tie visi finanšu jautājumi netraucēs aizvadīt labu sezonu," saka leģionārs. "Es guvu milzīgu gandarījumu, spēlējot Rīgas "Dinamo" komandā".

Starpsezonā viņš parakstīja līgumu ar Doņeckas "Donbass", taču saspīlētās ģeopolitiskās situācijas dēļ šī kluba spēlētājiem nācās meklēt citas darbavietas. "Traktor" piedāvājumam viņš piekrita jau nākamajā dienā. Pirms lēmuma pieņemšanas viņš gan pakonsultējās ar Lauri Dārziņu, kurš nesen bija nodarbināts šajā Urālu klubā. "Viņš teica, ka Čeļabinskā viņam patika, laba pilsēta, kluba organizācija ir augstā līmenī. Kad esi apspriedies ar cilvēku, kuru zini un kam uzticies, tad vieglāk pieņemt lēmumu," atzīst kanādietis.

Ko saka tuvinieki un draugi par to, ka tagad Kails spēlē nevis Latvijā, bet gan Krievijā? "Nedomāju, ka viņi zina starpību starp Latviju un Krieviju [smejas]. Viņiem tas ir vienlīdz kaut kur tālu," atklāj Vilsons.