Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Samoilovs un Šmēdiņš izcīna otro uzvaru Klāgenfurtē

© Sportacentrs.com

Ar uzvarām Klāgenfurtes "Grand Slam" turnīru pludmales volejbolā sākuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši pirmajā mačā ar rezultātu 2:0 (21:16, 34:32) apspēlēja Kanādas spēlētājus Maveriku Heču un Kristianu Redmanu, bet otrajā spēlē ar 2:0 (21:14, 21:16) pieveikti šveicieši.

Samoilovs un Šmēdiņš pēdējos divos "Grand Slam" posmos piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā, turpinot centienus atgriezties uz goda pjedestāla. Līdzīgi kā Longbīčā, arī Klāgenfurtē turnīru bija jāsāk ar spēli pret kanādiešiem Maveriku Heču un Kristianu Redmanu, kuri pirms nedēļas tika pieveikti trīs setu cīņā ar 2:1 (17:21, 21:16, 15:13).

Pirmo spēli šajā turnīrā ar bloku iesāka Aleksandrs Samoilovs. Kanādieši spēlēja uz Samoilovu, gaidot kļūdas, bet latvietis sitienos nekļūdījās, saglabājot Latvijas duetam minimālu vadību. Drīz vien kļūdījās kanādieši, kas Latvijas pārim ļāva izvirzīties vadībā ar 6:3. Līdz tehniskajam pārtraukumam dueti cīnījās punkts punktā, kas Samoilovam ar Šmēdiņu ļāva saglabāt iepriekš iegūto pārsvaru (12:9). Pēc pārtraukuma Kristians Redmans guva divus punktus pēc kārtas, samazinot rezultāta starpību. Tiesa, uzreiz divreiz kļūdījās viņa pārinieks, ievadot Latvijas dueta izrāvienu. Seta izskaņā rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem. Neskatoties uz Redmana otro eisu setā, rezultāta starpībai sarūkot līdz trīs punktiem, Latvijas duets izcīnīja drošu panākumu seta beigās ar rezultātu 21:16.

Līdzīgi kā pirmajā setā, arī otrajā Samoilovs ar Šmēdiņu ātri salauza pretinieku un ieguva trīs punktu pārsvaru (7:4). Šoreiz gan kanādieši spēja uzreiz samazināt rezultāta starpību līdz minimumam un pēc Maverika Heča eisa arī panākt izlīdzinājumu. Pateicoties Samoilova veiksmīgajai spēlei uzbrukumā, Latvijas pāris atjaunoja divu punktu pārsvaru, bet pirms iešanas tehniskajā pārtraukumā viņš bloķēja pretinieka sitienu. Pēc tehniskā pārtraukuma rezultāts kļuva 13:9 Samoilova un Šmēdiņa labā, kad vēlreiz kļūdījās Hečs. Kanādas pāris nedomāja padoties, vēlreiz spējot samazināt rezultāta starpību līdz minimumam. Tas latviešiem lika ņemt pārtraukumu, pēc kura abi vēl pa reizei kļūdījās, nonākot iedzinējos (16:17).

Turpinājumā pāri punktus guva pārmaiņus, kanādiešiem tiekot pie pirmās setbumbas. To atspēlēja Samoilovs, uzreiz sagādājot arī mačbumbu. Tādas Latvijas duetam bija daudzas, bet kanādieši bija sīksti, nevēlēdamies atdot setu un spēli. Pāru punktu raža iegāja ceturtajā desmitā līdz uzvaru ar rezultātu 34:32 izrāva Samoilovs un Šmēdiņš.

Otrajā dienas mačā Samoilovs un Šmēdiņš tikās ar šveiciešiem Filipu Gabatūleru un Mirko Gersonu, kas pirmajā mačā bija ar 0:2 piekāpušies amerikāņiem Haidenam un Burnē. Ar 20. numuru izliktajiem šveiciešiem nebija īpaši daudz variantu arī otrajā spēlē, un Samoilovs/Šmēdiņš svinēja drošu panākumu divos setos (21:14, 21:16).

Rītdien grupas pēdējā spēlē mūsējiem jātiekas ar amerikāņiem Haidenu un Burnē, kas divos setos izcīnīja uzvaru arī dienas otrajā spēlē pret kanādiešiem.