Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

VIEDOKLIS: Liepājā atdzimst profesionālais hokejs

© publicitātes foto

Pēc „Liepājas Metalurga” bēdīgās sāgas Liepājas pilsētā pajuka uzreiz divu populāru sporta veidu klubi, ja futbolam par aizstāvi palīgā devās leģendārais uzbrucējs Māris Verpakovskis, tad ar hokeja atdzimšanu tik viegli negāja. Lai vai kā, hokejs tomēr Liepājā būs!

Vēl gada sākumā hokeja funkcionāri, treneri un spēlētāji savā starpā sačukstējās par signāliem no Liepājas, hokeja kluba izveidi. Laikam ejot, parādījās arī pirmās versijas, kurās figurēja Rīgas „Dinamo” fārmkluba izveide Liepājā, kā arī pašvaldības aktīva iesaistīšanās kluba veidošanā.

Šī gada 7. jūlijā notika pirmā sapulce, kurā piedalījās jaunā kluba vadība, treneri un spēlētāji. Interesanti, ka pirmajā treniņā sviedrus lēja vairāk kā 30 hokejistu, lielākā daļa dažāda vecuma vietējās hokeja skolas audzēkņu. Par komandas galveno treneri tika izraudzīts Jelgavas „Zemgalē” pārbaudes laiku it kā neizturējušais Igors Ļebedevs ( viņam palīdzēs Latvijas hokeja leģenda Aleksandrs Cicurskis), kurš hokeja aprindās tiek vērtēts kā viens no labākajiem sava aroda speciālistiem Latvijā. Par trenera kvalitātēm liecina fakts, ka līdz ar Ļebedeva aktīvu iesaistīšanos komandas veidošanā, ir notikusi vērā ņemama spēlētāju migrācija Liepājas virzienā. Piemēram, no „Zemgales” aizgājuši ir seši hokejisti – bijušais komandas kapteinis un uzbrukuma simbols Guntis Pujāts, Rihards Remiņš, Viktors Jasjonis, Miks Komuls, Reinis Repšs un Artūrs Ozols. Kā atzīst pats treneris, komandas veidošanas procesā prioritāte ir bijusi vietējie spēlētāji, „Kopā ar komandas vadību nolēmām, ka prioritātei ir jābūt mūsu pašu audzēkņiem, taču spēsim uzturēt arī vairākus leģionārus, kurus nodrošināsim ar dzīvošanu viesnīcā,” tā I.Ļebedevs.

HK „Liepāja” (kluba nosaukums un krāsas identiskas futbolistiem) trenējās profesionālā režīmā, lai gan treneris atzīst, ka pēc būtības klubs ir pusprofesionāls, „Mēs hokejistiem nodrošinām profesionālus treniņu apstākļus, taču ir puiši, kuri ikdienā mācās un paralēli vēl strādā.” Jau tuvākajā laikā liepājnieki aizvadīs vairākas pārbaudes spēles, tuvākā no tām šo svētdien pret Krievijas Augstākās līgas kluba „Toros” otro komandu. Tāpat ieplānotas divas spēles pret Latvijas čempionātā startējošo „Kurbads” vienību.

Par komandas spēku šaubām nevajadzētu būt – lielākā daļa spēlētāju ir ar Latvijas čempionāta pieredzi, tāpat šodien kļuva zināms, ka treniņos piedalīsies arī „Dinamo” izbrāķētais Lauris Bajaruns.