Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Malnačs aiziet no Latvijas Futbola federācijas

© f64

Normunds Malnačs, kurš tikai šī gada sākumā sāka darba gaitas Latvijas Futbola federācijā (LFF), pēc mazliet vairāk nekā pusgada šo organizāciju pametis.

Atgādinām, ka vēsturiski Normunds Malnačs no 2006. gada strādāja Latvijas uzņēmējam Valērijam Belokoņam daļēji piederošajā Anglijas futbola klubā „Blackpool” par direktoru, bet 2012.un 2013. gadā darbojās Virslīgas izpilddirektora amatā. Savukārt 2014. gada janvārī tika pavēstīts, ka Malnačs kļuvis par LFF Mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītāju, taču šajā amatā viņš nostrādāja tikai aptuveni pusgadu.

Malnačs portālam Sportacentrs.com sacījis: „Varu oficiāli paziņot, ka, sākot ar jūlija beigām, beidzu darba gaitas LFF. Iemeslu ir daudz. Pirmkārt, jau pēc savas dabas neesmu piemērots naudas lūgšanai un prasīšanai. Otrkārt, arī komunikācijas nav mans īstais aicinājums. Ilgstoši atrodoties un strādājot ārzemēs, arī vairs nejūtos komfortabli atrodoties vienā kabinetā ilgu laiku, kā tas bija tagad darbā LFF. Par pārējiem iemesliem nevēlos runāt.”

Malnačs arī komentējis Krišjāņa Kļaviņa sacīto LTV7 raidījumam „Sporta studija” par to, ka Malnačs būtu piemērots LFF prezidenta amatam: „Paldies Krišjānim Kļaviņam par augsto novērtējumu. Tomēr domāju, ka neesmu piemērots šim amatam. Prezidentam sevī ir jāpersonificē dotās sabiedrības vērtības un esence. Es Latvijas futbola sabiedrībā drīzāk jutos kā svešķermenis.”

Tāpat Malnačs noliedzis, ka aiziešanai no LFF būtu kāda saistība ar iespējamo atgriešanos darbā „Blackpool”.