Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Nazarovs lūdz atļauju pamest Ukrainas izlases galvenā trenera amatu

© Scanpix

KHL kluba Astanas "Barys" galvenais treneris Andrejs Nazarovs oficiālā vēstulē Ukrainas Hokeja federācijai (UHF) pavēstījis, ka nevar turpināt darbu kā šīs izlases galvenais treneris, un lūdz lauzt līgumu.

"Ar hokeja kluba "Donbass" un UHF piekrišanu es pieņēmu piedāvājumu kļūt par "Barys" galveno treneri," Andrejs Nazarovs pavēstījis federācijai. "Darbs klubā pieprasa visu manu uzmanību un neatstāj iespējas pilnvērtīgi izpildīt manus pienākumus Ukrainas vīriešu izlasē."

Nazarovs vēršas pie UHF ar lūgumu lauzt līgumu jau šī gada pirmajā augustā. UHF prezidents Anatolijs Brezvins federācijas mājaslapā norādījis, ka ar situāciju centīsies tikt skaidrībā jau tuvākajā laikā.

40 gadus vecais Nazarovs Ukrainas izlasi trenē kopš pagājušā gada, taču nav spējis to ievest elites divīzijā. Šogad pirmās divīzijas turnīrā Ukraina palika tikai ceturtajā vietā, atpaliekot no Austrijas, Slovēnijas un Japānas. Pagājušajā sezonā viņš vadīja Doņeckas "Donbass" klubu, kurš KHL "play-off" pirmajā kārtā izslēdza Rīgas "Dinamo", taču jūnijā pārcēlās uz Astanas "Barys", kamēr "Donbass" paziņoja par nākamās sezonas izlaišanu.

Nazarova līgums ar UHF paredzēja viņa palikšanu izlases trenera amatā līdz 2015. gada vasarai.