Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

U18 meitenēm vieta pusfinālā jāizcīna pret Somijas izlasi

© fibaeurope.com

Latvijas sieviešu U18 izlasei šodien 13:30 paredzēta spēkošanās ar Somijas izlasi, kuras rezultāts noteiks pusfināla ceturto dalībnieci. Abām komandām tikai uzvara ļaus turpināt cīņu par medaļām Eiropas čempionāta B divīzijā.

Vinetas Bīriņas iespaidīgā spēle pret Bulgāriju, kurā viņa sameta 32 punktus un savāca 18 atlēkušās bumbas, nodrošināja vismaz trešo vietu grupā, taču Somijas zaudējums igaunietēm nozīmēja, ka šodienas spēlē varēs iztikt bez liekiem aprēķiniem. Nepieciešama tikai un vienīgi uzvara.

Somija gan nebija tālu no šī scenārija mainīšanas, jo tikai pagarinājumā ar 49:52 piekāpās Igaunijai. Šī spēle noslēdzās pāris stundas vēlāk nekā Latvijas mačs, līdz ar to Ilzes Oses-Hlebovickas trenētajām basketbolistēm bija vairāk laika atgūties un sagatavoties.

Uzvaras gadījumā pusfinālā būs jāspēlē ar Ungārijas vai Izraēlas izlasi, kurām abām F grupā pa divām uzvarām, un šodien tās noskaidros grupas uzvarētāju. Jāatgādina, ka ceļazīmi uz A divīziju iegūs trīs labākās B divīzijas izlases.

Somijas izlase pagaidām pamatlaikā nav zaudējusi ne reizi, jo savā apakšgrupā uzvarēja visās trīs spēlēs. Tiesa, spēle pret Bulgāriju izvērtās ļoti sīva un bija nepieciešami trīs (!) papildlaiki, lai somietes varētu laukumu atstāt ar paceltu galvu (105:98). Somijas rezultatīvākā spēlētāja ir Tūli Menna, kura vidēji spēlē sametusi 12,5 punktus un savākusi 8,3 atlēkušās bumbas. Menna spēlē spēka uzbrucēja pozīcijā, savukārt no tālākas distances pretinieces apdraud Olivija Moskari – viņa ir šā turnīra labākā tālmetienu izpildītāja (vidēji spēlē pa 2,5 trejačiem ar iespaidīgu 58,8% precizitāti).