Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Ventspils" negūst vārtus arī mājās; Latvijas klubiem Eirokausi beigušies

© Sportacentrs.com

UEFA Čempionu līgas otrās kvalifikācijas kārtas atbildes spēlē FK "Ventspils" ar 0:1 savā laukumā piekāpās "Malmo FF", ar tādu pašu rezultātu zaudējot arī divu spēļu summā.

Pirmā spēle Malmē pirms nedēļas beidzās ar bezvārtu neizšķirtu, kas nozīmēja, ka, ja "Ventspils" šovakar ielaiž vārtus, Latvijas komandai būtu obligāti jāuzvar, lai tiktu tālāk turnīrā. Bija sagaidāms, ka aizsardzībai ventspilnieki pievērsīs īpašu uzmanību.

Mača sākums uz to arī norādīja – Malmes komanda vairāk kontrolēja bumbu, taču ātri vien savu tempu uzbrukumā uzķēra arī mājinieki. "Ventspils" nekautrējās doties uzbrukumā, kas acīmredzami pārsteidza viesu aizsardzību, kas brīžiem darbojās pat ļoti haotiski. Lieliskas iespējas gūt vārtus bija Ahmedam Abdultaofikam un Daniilam Ulimbaševam, taču izdevības palika neizmantotas – "Ventspils" futbolisti nenonāca līdz kārtīgam sitienam pa vārtiem.

Ja "Ventspils" savas iespējas neprata realizēt, tad viesi jau ar pirmo nopietno mēģinājumu pārspēja Maksimu Uvarenko. Ventspilnieki aizsardzībā zaudēja vairākas divcīņas, bumba pāri Uvarenko nonāca tukšu vārtu priekšā, kur netraucēts to četrstūrī raidīja Izaks Kjese Telins.

Pēc dažām minūtēm uzbrukumā labs moments bija Tornikem Tarknišvili, kurš nespēja pārvērst vārtu guvumā labu centrējumu. Atlikušajā laikā spēles gaita kļuva mierīgāka. Lielāka bumbas kontrole bija viesiem, taču Uvarenko vairs netika pārāk traucēts. Tiesa, arī ventspilnieki pretējā laukuma pusē neko nespēja izveidot – pirmais puslaiks noslēdzās ar 1:0 viesu labā.

Otro puslaiku ar ievērojamu pārsvaru bumbas kontrolē sāka "Ventspils", taču līdz Malmes soda laukumam kurzemnieki spēja nonākt tikai ar ļoti lielām grūtībām. Līdz Robina Olsena sargāto vārtu apdraudējumam otrajā puslaikā ventspilnieki tā arī netika.

Puslaika vidū mača ritējums tika saasināts ar Jurija Žigajeva un Ndue Muječi laišanu laukumā, tomēr viesu aizsardzība bija pietiekami labā līmenī. Spēles beigu daļā ventspilnieki arvien vairāk steidzās, viesi centās pieturēt bumbu, bet rezultāts nemainījās. Tuvāk otro vārtu guvumam bija viesi, taču divreiz izcili nospēlēja Maksims Uvarenko. 0:1 – Latvijas klubiem šī Eirokausu sezona jau ir beigusies.

UEFA Čempionu līga, otrā kvalifikācijas kārta

FK "Ventspils" – "Malmo FF" (Zviedrija) 0:1 (0:1)

Vārti: Telins 19'

Brīdinājumi: Kurakins 11' Rečickis 78' – Eriksons 78'

"Ventspils": Uvarenko, Dubra, Kurakins, Barinovs, Freidgeims (Muječi 72'), Timofejevs, Tarknišvili, Ulimbaševs (Žigajevs 73'), Rečickis, Karlsons, Abdultaofiks (Tīdenbergs 86').

"Malmo FF": Olsens, Konča, Halsti, Hammars, Rikardinju, E.Johansons, Krons (Cibickis 83'), Nazari, Rosenbergs (P.Johansons 90+3'), Telins (Eriksons 62'), Forsbergs.

Galvenais tiesnesis: Kristo Tovers (Igaunija).