Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Savickis: "Valstij "Dinamo" uzturēt būtu ļoti vienkārši"

© f64

Hokeja kluba "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis šorīt Latvijas Televīzijas "Rīta Panorāmā" izteicās par situāciju ar komandas sponsora meklēšanu, norādot, ka tuvākajās dienās visam vajadzētu kļūt oficiāli apstiprinātam. Kluba budžets tiek plānots 12 miljonu eiro apmērā.

"Faktiski esam vienojušies, viss it kā ir kārtībā, bet attiecīgie papīri vēl nav parakstīti," situāciju ar sponsora piesaisti aprakstīja Savickis. "Pie tā strādāju pāris nedēļas un pāris dienu laikā izdosies formalizēt to, kas sarunāts mutiski.[..] Esam ekonomiku noveduši tik tālu, ka privātais bizness Latvijā nav spējīgs uzturēt šādu komandu. Valstij šādu komandu uzturēt būtu ļoti vienkārši. Likumus var izmainīt, būtībā tas ir politisks lēmums. Redzējāt, kas notika Sočos un Minskā, kā spēlēja mūsu izlase, kuras pamatā ir Rīgas "Dinamo" spēlētāji. Biju klāt un redzēju to. Tas ir neaptverami, ko "Dinamo" un izlase panāk Latvijas labā."

"Jebkuras komandas aiziešana no KHL ir iespējama," atbildot uz jautājumu, vai pastāv risks, ka "Dinamo" varētu nākotnē nestartēt KHL, sacīja Savickis. "Šogad nespēlēs "Lev", nāks klāt somi, Sočos izveidota komanda, "Lada" atgriezusies. KHL ir dinamisks veidojums. Mēs to uztveram ļoti vienkāršoti - nauda pieejama, vienmēr tā būs, tradīcijas ir. Sešas sezonas kā pa diedziņu - nauda bija, atlika to sadalīt spēlētājiem. Galvenais uzdevums bija atrast labākos spēlētājus. Neviens neredzēja melno darbu - ko nozīmē sameklēt 70 miljonus eiro, kas piesaistīti pa šiem gadiem. Protams, esam izaudzinājuši miljonārus, esam palīdzējuši daudziem bērniem."

"Lieta ir diezgan sarežģīta. Man ar kolēģiem jāpiegādā gāze vai nu rietumos vai austrumos un jānopelna tik daudz naudas, lai peļņas daļu es varētu novirzīt uz "Dinamo" finansēšanu," Savickis atklāja "Dinamo" budžeta izveidošanas principu. "Līgums tiks slēgts vismaz uz vienu sezonu. Protams, mēs gribētu, lai tas būtu uz trim vai pieciem gadiem. Lai nebūtu tā, kā iznāca ar "Lev". Sponsori būs vairākas gāzes kompānijas."

Savickis arī norādīja, ka ar spēlētājiem līgumi jau esot saslēgti, vien ar noteiktām atrunām: "Negribētos iebraukt arī auzās, lai nav tā, ka ir līgumi, bet nevaram izpildīt savas saistības attiecībā pret spēlētājiem. Stratēģija paliek tāda pati - ņemsim paši savus puikas, cik vien tos varēs dabūt."

Budžets tiek plānots iepriekšējos apmēros - 12 miljoni eiro. Savickis arī atzina, ka šogad komandā nebūs tik lielas zvaigznes, kāda iepriekš bija Sandis Ozoliņš.