Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Skonto" un "Jūrmalu" izslēdz no dalības Latvijas čempionātā

© f64

Biedrība ''Latvijas futbola Virslīga'' (LFV) 22.jūlijā informējusi Latvijas Futbola federāciju (LFF) par virslīgas klubu ''Skonto FC'' un FC ''Jūrmala'' parādsaistību neizpildi pagarinātā termiņa laikā, kas tika apstiprināts 20.jūnija biedru kopsapulcē.

20.jūnija biedrības ''Latvijas futbola Virslīga'' biedru kopsapulcē tika aktualizēts jautājums par divu biedrības biedru ''Skonto FC'' un FC ''Jūrmala'' nenomaksāto 2014.gada sezonas dalības maksu startam virslīgas čempionātā. Līdzīgi kā tas tika nolemts 24.marta biedru kopsapulcē saistībā ar ''Skonto FC'' parādsaistībām pret biedrību ''Latvijas futbola Virslīga'' laika periodā no 2012.gada sezonas sākuma līdz 2014.gada sezonai (2014.gada kopsapulces nr.4 protokola punkts 1.6.), arī 20.jūnija kopsapulcē pēc parādnieku statusā esošo klubu pārstāvju uzklausīšanas balsojuma rezultātā tika pieņemts lēmums noteikt termiņu viena mēneša garumā līdz abu minētu klubu parādsaistību izpildei (2014.gada kopsapulces nr.5 protokola punkts 1.3.), pretējā gadījumā klubu/s izslēdzot no biedrības ''Latvijas futbola Virslīga''.

Ņemot vērā, ka pēc noteiktā termiņa, kas noslēdzās 20.jūlija vakarā, neviens no minētajiem klubiem parādsaistības nav nokārtojis, spēkā stājas lēmums, kas automātiski izslēdz ''Skonto FC'' un FC ''Jūrmala'' no biedrības biedru statusa. Saistībā ar to biedrība ''Latvijas futbola Virslīga'' par esošo situāciju 22.jūlijā informējusi Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretāru Jāni Mežecki, minot faktu, ka attiecīgais lēmums liedz klubiem turpināt dalību virslīgas čempionātā.

T