Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Sports

Baltkrievijas hokejisti KHL vairs netiks uzskatīti par leģionāriem

© scanpix

Baltkrievijas hokejisti nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā vairs netiks uzskatīti par leģionāriem, paziņojusi līga.

Līdz ar to uz Baltkrieviju pārstāvošajiem spēlētājiem vismaz nākamajā sezonā neattieksies līgas klubu leģionāru skaita ierobežojumi.

KHL, Krievijas Sporta ministrijas un Krievijas Hokeja federācijas tikšanās reizē šajā jautājumā secināts, ka baltkrievu spēlētāju dalība čempionātā ceļ tā līmeni un veicina konkurenci, nenodarot kaitējumu Krievijas izlases interesēm.

Lēmuma pamatā bijis arī fakts, ka Baltkrievijas pilsoņiem nav darbā iekārtošanās ierobežojumu Krievijā.

Līdzīgu lēmumu pieņēmusi arī Baltkrievijas puse, atņemot leģionāru statusu valsts čempionātā spēlējošajiem Krievijas hokejistiem. Visas puses lēmušas par sistēmas izveidi, kas ļaus lielam skaitam Krievijas gados jauno hokejistu piedalīties Baltkrievijas čempionātā, tādējādi ceļot turnīra līmeni un vairojot savu meistarību.

Jaunajā KHL sezonā piedalīsies 28 klubi no Krievijas, Latvijas, Baltkrievijas, Somijas, Horvātijas, Slovākijas un Kazahstānas. Politiskās situācijas dēļ nākamās sezonas turnīrā nestartēs Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", bet finansiālu grūtību dēļ sezonu izlaidis šīgada līgas vicečempioni Prāgas "Lev" no Čehijas.