Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

NHL: "Blue Jackets" turpina atspēlēšanās maratonu

© scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā aizvadītas trīs izslēgšanas spēles, visos mačos virsroku ņemot mājiniekiem un sērijā panākot 2-2. Dramatiskākie notikumi risinājās Kolumbusā, kur vietējais "Blue Jackets" 12. minūtē atradās iedzinējos ar trīs vārtu deficītu, 24 sekundes pirms pamatlaika noslēguma izmantoja rupju Pitsburgas "Penguins" vārtsarga Marka Andrē Flerī kļūdu un izrāva panākumu pagarinājumā ar 4:3, vēlreiz neveiksmīgi darbojoties sāncenšu vārtsargam.

Nacionālās hokeja līgas regulārajā čempionātā Pitsburgas "Penguins" pieveica Kolumbusas "Blue Jackets" piecos no pieciem savstarpējiem dueļiem un bija otrā labākā komanda Austrumu konferencē, tomēr izslēgšanas spēles mēdz sagādāt pārsteigumus. Katrā no sērijas pirmajām trim spēlēm vienai no komandām bija izdevies izvirzīties vadībā ar 3:1, taču allaž piedzīvots zaudējums.

Šonakt Pitsburgas "Penguins" noteikti nesūdzējās, kad 12. minūtē izdevās iegūt trīs vārtu pārsvaru. Rezultātu mazākumā atklāja Kreigs Adamss, četras sekundes pēc vairākuma iegūšanas pārsvaru dubultoja Kriss Kunics, bet 3:0 no vārtu priekšas panāca Džeimss Nīls. Visiem viesu uzbrucējiem tas bija pirmais rezultatīvais metiens sērijā. Taču Kolumbusas "Blue Jackets" hokejisti atkal cīnījās līdz galam, tiekot atalgoti.

Divi vārti skaitliskajā vairākumā ļāva 35. minūtē deficītu samazināt līdz minimumam, bet neizšķirtu 24 sekundes pirms pamatlaika noslēguma ar metienu tukšos vārtos panāca Brendons Dubinskis - 3:3! Rupji kļūdījās Pitsburgas "Penguins" vārtsargs Marks Andrē Flerī, kurš aiz vārtiem mēģināja apturēt ripu, taču tika atbruņots un nepaspēja atpakaļ līdz cietoksnim.

Psiholoģiski viesi neatguvās, piedzīvojot zaudējumu papildlaika trešajā minūtē. Pēc Ričarda Umbergera bloķētā metiena pretuzbrukumā izrāvās Niks Foliņo, kurš Flerī pārspēja ar metienu no distances, kas 2009. gada Stenlija kausa un 2010. gada olimpisko spēļu čempionam bija jātver. Kolumbusas "Blue Jackets" četri bezatbildes vārti deva panākumu ar 4:3 un ļāva sērijā panākt neizšķirtu 2-2.

Tika veikts ieraksts arī Nacionālās hokeja līgas vēsturē: Pitsburgas "Penguins" un Kolumbusas "Blue Jackets" duelis kļuvis par pirmo, kurā pirmajās četrās spēlēs uzvarējusi komanda, kura atspēlējusi vismaz divu vārtu deficītu. Atspēlēšanās maratons turpinās, nākamā spēle naktī uz svētdienu Pitsburgā.

Četru vārtus pēc kārtas guva un 2-2 sērijā panāca arī Dalasas "Stars", kas atspēlēja tikai divu vārtu deficītu un mājās ar 4:2 pārspēja Rietumu konferences labāko komandu regulārajā čempionātā Anaheimas "Ducks". Viesi, neskatoties uz kapteiņa un uzbrukuma līdera Raiena Geclafa nespēlēšanu savainojuma dēļ, pirmo trešdaļu noslēdza vadībā ar 2:0.

Tomēr turpinājumā laukumā valdīja Dalasas "Stars" spēlētāji. Otrās trešdaļas 27. sekundē mājinieku kapteinis Džeimijs Benns uzvarēja iemetienā neitrālajā zonā un ar metienu no distances samazināja deficītu līdz minimumam. Vadību 47. minūtē deva Kodija Īkina pretuzbrukums un metiens tālajā stūrī, bet punktu pusotru minūti vēlāk pielika aizsargs Alekss Goligoski, kurš kopumā laukumā pavadīja nedaudz mazāk nekā 33 minūtes.

Jāizceļ, ka notikumu netrūka arī noslēdzošo divu minūšu laikā. Laukumā izcēlās kautiņi, kas tiesnešiem lika piešķirt 70 soda minūtes, bet Dalasas "Stars" vārtsargs Kari Lehtonens izmēģināja veiksmi un izdarīja metienu pa tukšajiem sāncenšu vārtiem, tomēr ripa lidoja garām.

Visbeidzot divu vārtu pārsvaru izsēja arī Čikāgas "Blackhawks", tomēr tas netraucēja pagājušās sezonas čempionei izlīdzināt rezultātu (2-2) sērijā pret Sentluisas "Blues" - Patrika Keina 72. minūtē gūtie vārti ļāva sērijas trešajā pagarinājumā ar 4:3 pārspēt Sentluisas "Blues". Amerikāņu uzbrucējs pretuzbrukumā tautieti Raienu Milleru pārspēja ar metienu tuvajā stūrī, izceļoties otro reizi mačā.

Tikmēr viesu rindās ar diviem precīziem metieniem izcēlās krievu uzbrucējs Vladimirs Tarasenko. Viņš otrās trešdaļas noslēgumā realizēja vairākumu un ievadīja Sentluisas "Blues" atspēlēšanos, bet 53. minūtē pretuzbrukumā ar metienu tuvajā stūrī izvirzīja vadībā viesus. Čikāgas "Blackhawks" četras minūtes pirms pamatlaika beigām glāba Braiens Bikels, kurš vārtu priekšā mainīja no zilās līnijas raidītās ripas trajektoriju.

Naktī uz piektdienu nūjas krustos Detroitas "Red Wings" un Bostonas "Bruins", Minesotas "Wild" un Kolorado "Avalanche", kā arī Losandželosas "Kings" un Sanhosē "Sharks" hokejisti. Pēdējiem būs iespēja nodrošināt vietu otrajā kārtā, jo sērijā rezultāts pašlaik ir 3-0 haizivju labā.