Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

Pļaviņš un Solovejs uzvar arī titulētos amerikāņus, garantē 1.vietu grupā

Ar divām uzvarām jauno pludmales volejbola sezonu izdevies iesākt Mārtiņam Pļaviņam un Aleksandram Solovejam, kuri šorīt „Fuzhou Open” pamatturnīra pirmajā apakšgrupas spēlē ar 2:0 pieveica Šveices duetu Sebastianu Ševeljē un Alekseju Pravdžiču, bet otrajā mačā sarūpēja pārsteigumu, apspēlējot arī ASV spēcīgāko pāri Dalhauzeru un Rozentālu - 2:1.

Pirmo turnīra spēli Mārtiņš un Aleksandrs sāka sekmīgi. Pēc vairākām pirmā labām darbībām aizsardzībā mūsējie veica labu izrāviens, kas tobrīd deva 3:0. Turpinājumā vairākas pašu kļūdas lika panervozēt un nonākt zaudētājos ar 6:10. Līdz tehniskajam pārtraukumam viens punkts tika atspēlēts un tablo tobrīd rādīja 9:12. Pēc pārtraukuma sekoja vēl viens Latvijas pāra izrāviens – labas serves Pļaviņam, pārliecinošs bloks Solovejam un jau 17:12. Seta galotnē nekas vairs nemainījās un pārliecinošu uzvaru svinēja mūsējie – 21:17.

Otrajā setā Latvijas pāris turpināja pirmajā iesākto, izvirzoties vadībā ar 6:2, kas tobrīd pārtraukumu pieprasīt lika šveiciešus. Tas Ševeljē un Pravdžičam nāca par labu un līdz otrajai laukuma pušu maiņai viņi pietuvojās līdz 6:8. Mirkli vēlāk Latvijas pārsvars vairs tikai viens punkts (9:8), taču mūsējie nolēma pārtraukumu vēl nepieprasīt. Pie tiesneša ar lūgumu „time-out” tomēr nācās griezties, taču jau esot iedzinējos – 9:10. Seta turpinājumā rezultāts auga līdzīgi, taču galotnē Latvijas pāris bija iekrājis drošu trīs punktu pārsvaru, kas ļāva seta galotni sagaidīt mierīgā noskaņojumā – 18:15. Atlikušajā spēles daļā mainīt spēles gaitu šveicieši vairs nespēja, kas mūsējiem ļāva jauno sezonu sākt ar panākumu divos setos – 2:0 (21:17, 21:18).