Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

"Chelsea" upurē četrus spēlētājus un notur bezvārtu neizšķirtu

© scanpix

UEFA Čempionu līgas pirmā pusfinālspēle starp Madrides "Atletico" un Londonas "Chelsea" noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0. Priecīgāka par šādu iznākumu var būt "Chelsea", kas izteikti spēlēja no aizsardzības. Tiesa, nelielais panākums netika izcīnīts bez upuriem - Petrs Čehs un Džons Terijs iedzīvojās savainojumā, bet Frenks Lampards un Džons Obi Mikels atbildes spēli izlaidīs diskvalifikācijas dēļ.

 

Madrides "Atletico" rezervē palika Arda Turans, Davids Vilja un Tjagu Mendešs, toties vārtos stājās no "Chelsea" īrētais Tibo Kurtuā, ap kura spēlēšanu vēl nesen bija sacēlies milzu tracis. Tikmēr londoniešiem uzbrukuma smailē darbojās "Atletico" audzēknis Fernando Toress, savukārt aizsardzības labajā malā diskvalificēto Branislavu Ivanoviču aizstāja Sesars Aspilikueta. Spāņa vietā kreisajā flangā atgriezās šosezon maz spēlējošais Ešlijs Kouls. Bez jau pieminētā Ivanoviča "Chelsea" šovakar nācās iztikt arī bez viena no radošākajiem spēlētājiem Edena Azāra.

"Atletico" jau kopš pirmajām minūtēm vairāk uzbruka, savukārt "Chelsea" gaidīja iespējas pretuzbrukumiem. Kamēr reālu izdevību pie viesu vārtiem nebija daudz, pirmā puslaika centrālā epizode norisinājās 15. minūtē, kad sadursmē ar Raulu Garsiju savainojumu guva "Chelsea" pamatvārtsargs Petrs Čehs. Viņa vietā vārtos stājās 41 gadu vecais veterāns Marks Švarcers. 20. minūtē pēc stūra sitiena bīstami sita Gerijs Keihils, taču Džonam Obi Mikelam tika fiksēts noteikumu pārkāpums pret Kurtuā.

"Atletico" centrējumi un centieni uzlauzt "Chelsea" aizsardzību nevainagojās panākumiem, bet 34. minūtē laba iespēja mājiniekiem bija no distances. Ar tālsitienu izcēlās Mario Svaress, kurš spēcīgi raidīja bumbu gar pašu vārtu stabu. Švarcers bumbu nedaudz aizskāra, tomēr zviedru tiesnešu brigāde to nepamanīja. Puslaika izskaņā potenciāli cerīgu standartsituāciju nopelnīja Toress, bet Davids Luizs trieca bumbu spēlētāju mūrī.

Otrā puslaika sākumā "Atletico" bija vairāki pusmomenti, divreiz uzmanības centrā nonākot Djēgu. Tomēr arī šajā puslaikā centrālās epizodes nebija vārtu guvumi vai nerealizēti sitieni. Ja puslaika pašā ievadā Luizam tomēr nebija nepieciešama piespiedu maiņa, 73. minūtē spēle priekšlaicīgi bija beigusies klibojošajam "Chelsea" kapteinim Terijam, kurš nespēja turpināt maču. Tāpat dzelteno kartīšu normas dēļ nākamā spēle būs jāizlaiž Lempardam un Obi Mikelam (plus "Atletico" kapteinim Gabi).

Spēles pēdējās 15 minūtēs "Atletico" beidzot izdevās regulāri un, galvenais, bīstami apdraudēt pretinieku vārtus - vairākas reizes mājinieki sita garām vārtiem, citā epizodē bumba lidoja virsū Švarceram vai arī sitienu bloķēja aizsargi. Pamatlaika beigās, gluži kā pirmā puslaika noslēgumā, bīstamu standartsituāciju nopelnīja Toress, briesmas un sasprindzinājumu kaut uz brīdi radot arī pie Kurtuā vārtiem. Atkal pie bumbas bija Luizs, un šoreiz jubilārs sita pāri mērķim. Atbildes spēle Londonā notiks otrdien.