Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Bažas par Dārziņa dalību pasaules čempionātā

© Romāns Kokšarovs

Radušās bažas par viena no Latvijas hokeja izlases potenciālo līderu Laura Dārziņa dalību pasaules čempionātā Minskā. Hokejists sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien apstiprināja, ka joprojām turpina atlabt no angīnas, taču situācija nav iepriecinoša, un var gadīties, ka līdz čempionāta sākumam Dārziņš varētu arī nepagūt izveseļoties.

Dārziņa pievienošanos izlases kandidātu pulkam treneri gaida jau ilgāku laiku. Sākotnēji tika vēstīts, ka hokejists nedaudz apaukstējies, taču vēlāk kļuva zināms, ka uzbrucējs sasirdzis ar strutojošo angīnu.

Lai gan izlases vadība joprojām cer uz hokejista pievienošanos komandai, pats Dārziņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com šodien pavēstīja, ka līdz čempionāta sākumam, var arī nepagūt atlabt. „Šobrīd esmu pie sistēmas, joprojām dzeru arī antibiotikas un izskatās, ka uz Minsku nepaspēšu,” situāciju īsi komentē hokejists, kurš kopās 2006. gada pasaules čempionāta, kas toreiz risinājās Rīgā, piedalījies gandrīz visos čempionātos, izlaižot tikai vienu.

Šoziem Soču olimpiskajās spēlēs Lauris kļuva par rezultatīvāko izlases hokejistu (četri gūti vārti un viena rezultatīva piespēle), taču nu izskatās, ka valstsvienībai var nākties iztikt bez viņa.

Gatavojoties pasaules čempionātam Minskā, Latvijas izlase jau paguvusi aizvadīt četras pārbaudes spēles. Divas reizes mūsu hokejisti atzina Somijas izlases pārākumu (1:5, 1:5), bet aizvadītajā nedēļas nogalē reizi piekāpās un reizi pieveica Krievijas izlasi (2:3, 1:0). Jau piektdien un sestdien mūsu valstsvienībai pārbaudes spēles ar Francijas izlasi.