Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Sports

"Jūrmala/Fēnikss" uzvar "Valmieru" un iekļūst LBL pusfinālā

© Sportacentrs.com

Šodien noslēgusies Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmā ceturtdaļfināla sērijā. "Jūrmala/Fēnikss" sērijas ceturtajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 82:76 apspēlēja "Valmieru", izcīnot panākumu sērijā ar 3-1 un iekļūstot LBL pusfinālā.

Par šī dueļa favorīti tika uzskatīta Valmieras komanda, kas pirmajā spēlē savā laukumā atzina "Jūrmalas/Fēniksa" pārākumu (65:67). Arī Jūrmalā uzvaru spēja svinēt viesi (71:64), līdzīgi kā tas notika pirms divām dienām Valmierā, kad soļa attālumā no LBL pusfināla nonāca "Jūrmala/Fēnikss" (82:72).

Finālsērijas ceturtā spēle iesākās ar Uģa Pinetes precīzo tālmetienu un Kaspara Ciprusa atbildes triecienu grozā no augšas. Pirmajās minūtēs komandas spēlēja "skrien un met" basketbolu, uzbrūkot grozam ar visai zemu metienu precizitāti. Tuvojoties ceturtdaļas vidum divus tālmetienus pēc kārtas realizēja Roberts Stumbris, izvirzot mājinieku vadībā ar rezultātu 13:6. Rezultāta starpība sasniedza arī 11 punktus, bet "Jūrmala/Fēnikss" agresīvā spēle aizsardzībā noveda pie tā, ka trīs personiskās piezīmes nopelnīja pamatcentrs Iļja Gromovs. Sasniedzot 20 punktu atzīmi, "Jūrmala/Fēnikss" uzbrukums apstājās, pirmajai ceturtdaļai noslēdzoties ar rezultātu 22:16.

Otrās ceturtdaļas ievadā savainojumu guva "Valmieras" centrs Andrejs Gražulis, atstājot laukumu ar komandas ārsta palīdzību, un laukumā vairs nebija gatavs doties. Viesi tomēr spēja ar ātru pāreju uzbrukumā lauzt cīņas gaitu un samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem (22:24). Jūrmalas komandas spēlētāji pusotrā ceturtdaļā nebija izpildījuši nevienu soda metienu, bet "Valmieru" to precizitāte smagi pievīla - seši no 11. Jūrmalas komandai radās ļoti lielas grūtības ar pretinieku aizsardzības uzlaušanu, kas noveda pie tā, ka "Valmiera" pārņēma vadību un uzvarēja pirmo puslaiku - 40:39.

Ja pirmo puslaiku ar tālmetienu sāka mājinieki un viesi trieca bumbu grozā no augšas, tad otrā puslaika sākumā komandas bija mainītās lomās. "Jūrmala/Fēnikss" uzbrukumu atdzīvināja Aigars Šķēle, bet ātri vien atgriezās uz rezervistu soliņa, jo traucēt turpināja ceļgala savainojums. Mājinieki ieguva nelielu pārsvaru un to noturēja līdz ceturtdaļas izskaņai, izšķirošo desmitminūti sākot minimālā vadībā (57:56).

Ceturtās ceturtdaļas ievadā "Jūrmala/Fēnikss" iekrāja deviņu punktu pārsvaru, Atim Ozolam trāpot divus tālmetienus (67:58). Valmieras komanda, līdzīgi kā iepriekšējā spēlē, centās izglābties individuāliem spēkiem, bet ne kā komanda, kas maksāja dārgi. Laukuma saimnieki turpināja dominēt laukumā, tuvojoties uzvarai spēlē un sērijā. Brīdī, kad atlicis spēlēt bija divas ar pusi minūtes, Valmieras komanda bija guvusi tikai piecus punktus un atradās iedzinējos ar rezultātu 61:73. Viesi ar presingu centās glābt šo spēli, bet Jūrmalas komanda panākumu negrasījās izlaist no rokām, lieliski spēlējot Aigaram Šķēlem. "Jūrmala/Fēnikss" izcīnīja uzvaru ar rezultātu 82:76 un iekļuva LBL pusfinālā, kur to jau gaida pašreizējie valsts čempioni, "VEF Rīga" basketbolisti.

Rezultatīvākie "Jūrmala/Fēnikss" rindās ar 18 punktiem bija Aigars Šķēle un Uģis Pinete, bet 17 punkti Ata Ozola kontā. Valmieras komandas labā 14 punktus guva, sešas atlēkušās bumbas izcīnīja un sešas rezultatīvas piespēles izdarīja Jānis Kaufmanis, bet pa 12 punktiem Ernesta Kalves un Māra Ziediņa kontā.

LBL, Ceturtdaļfināla sērijas 4. spēle

"Jūrmala/Fēnikss" - "Valmiera" 82:76 (22:16, 17:24, 18:16, 25:20)

"Jūrmala/Fēnikss": Pinete 18, Šķēle 18, Ozols 17, Stumbris 8, Rozenbergs 7, Gromovs 6, Houkinss 5, K.Krūmiņš 2, Dilevka 1, Ausējs, Mediss, Liepa.

"Valmiera": Kaufmanis 14 (6 ab, 6 rezult.piesp.), Ziediņš 12, Kalve 12, Dārgais 11 (8 ab), Geks 9, Gabrāns 5, Gražulis 4, Vītols 3, Cipruss 2, E.Krūmiņš 2, Amoliņš 2, Elksnis.