Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Jēkabpils un Jūrmala centīsies spert pēdējo soli pretī LBL pusfinālam

© bkjekabpils.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs šovakar spēkosies abi ceturtdaļfināla pāri. "Jūrmalas/Fēniksa" basketbolisti uzņems "Valmieru", bet "Liepāja/Triobet" savā laukumā spēkosies ar "Jēkabpili".

Aizvakar Vidzemes Olimpiskajā centrā "Valmiera" nonāca soļa attālumā no zaudējumā visā sērijā. Trešajā mačā valmierieši piekāpās "Jūrmalai/Fēniksam" ar 72:82, lai gan – tāpat kā pirmajos divos mačos – arī šoreiz visi galvenie notikumi norisinājās pēdējās minūtēs.

"Valmieras" sekmes šajā sērijā pārsvarā balsta ierastie līderi – Jānis Kaufmanis un Raimonds Gabrāns. Rezultatīvāku sniegumu pēdējos divos mačos varēja gaidīt no Ernesta Kalves, taču sekmīgi un efektīvi abos laukuma galos darbojas Andrejs Gražulis. "Jūrmalai/Fēniksam" tikmēr pēdējā spēlē nācās iztikt bez jaunā Aigara Šķēles, kurš "Valmieras" vienīgajā uzvarā terorizēja vidzemnieku aizsardzību ar lielisku individuālo spēli un 26 punktiem.

Šodien "Taurenītī" Vidzemes komandai vairs nav, kur atkāpties – sērijā līdz trim uzvarām "Jūrmala/Fēnikss" ir vadībā ar 2:1. Šī pāra uzvarētājs pusfinālā spēkosies ar "VEF Rīgu".

Otrajā pārī "Liepāja/Triobet" uzņems viesus no Jēkabpils. Pirmajā spēlē izbraukumā liepājnieki uzvarēja ar 65:57, bet otrais mačs izvērtās par īstenu basketbola saldo ēdienu – pēdējās ceturtdaļas ievadā "Jēkabpilij" vēl bija 15 punktu deficīts, tomēr Igora Miglinieka vadītā komanda prata ne tikai atgūt zaudēto, bet arī izcīnīt uzvaru. Spēles pēdējās sekundēs emocijas sita ļoti augstu vilni – liepājnieki pēc Rinalda Sirsniņa noteikumu pārkāpuma ieguva tiesības uz diviem soda metieniem, tomēr Ivars Timermanis abas reizes kļūdījās, un jēkabpilieši uzvarēja ar minimālo 80:79.

Trešo maču "Jēkabpils" jau uzvarēja krietni pārliecinošāk (80:62) un šovakar Liepājā centīsies noslēgt šo sēriju, lai gatavotos pusfinālam ar "Ventspili". Iepriekšējā spēlē ar 26 punktiem un 10 atlēkušajām bumbām izcēlās Trojs Bārnīss, bet Rinalds Sirsniņš pievienoja 19 punktus.