Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

"Lightning" vēlreiz piekāpjas "Canadiens", sērijā jau 0:3

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā trešo zaudējumu šonakt piedzīvoja Latvijas izlases vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētais klubs Tampabejas "Lightning", kas ar 2:3 atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu, visā sērijā nonākot ļoti neapskaužamā situācijā – 0:3.

Kristers Gudļevskis un Tampabejas "Lightning" šīs sezonas Stenlija kausa izcīņu sāka neveiksmīgi, piekāpjoties Monreālas "Canadiens" pirmajās divās spēlēs savā laukumā. Pirmajā spēlē kanādieši uzvarēja ar 5:4 (pagarinājumā), bet otrajā mačā Monreāla bija pārāka ar 4:1. Otrajā zaudējumā pie rezultāts 0:3 "Lightning" vārtos stājās Gudļevskis, tomēr Latvijas vārtsargs pēc nepilnām trim minūtēm kapitulēja, visā spēlē atvairot divus no trim metieniem un nespējot glābt komandu no neveiksmes.

Sērija pārcēlās uz Monreālu, kur pirmajā mačā "Canadiens" spēra vēl vienu platu soli pretī Stenlija kausa izcīņas otrajai kārtai. Jau spēles 11.sekundē Renē Burks izvirzīja vadībā mājiniekus, bet Brendons Galahers un Tomašs Plekaņecs otrā perioda beigās un trešās trešdaļas sākumā pievienoja vēl pa vienai ripai "Canadiens" labā.

Ripas Monreālas vārtos iemeta Ondrejs Palāts (otrā perioda vidus) un Metjū Karls (trešā perioda vidus), bet "Lightning" vārtos ar 28 metieniem galā tika Anderss Lindbeks. Gudļevskis laukumā nedevās. Sērijas ceturtā spēle notiks naktī uz trešdienu.

Citās Austrumu konferences sērijās rezultāts pēc aizvadītās nakts kļuvis neizšķirts. Filadelfijas "Flyers" izbraukumā ar 4:2 uzveica Ņujorkas "Rangers" (par šo spēli detalizētāka informācija šeit), savukārt Bostonas "Bruins" mājās ar 4:1 pārspēja Detroitas "Red Wings". Tuka Rasks Bostonas vārtos atvairīja 34 pretinieku metienus.

Vienīgajā Rietumu konferences mačā šonakt Sanhosē "Sharks" ar 7:2 sakāva Losandželosas "Kings". Pēc pirmā perioda Losandželosa bija vadībā ar 2:0, bet turpinājumā "Sharks" uzbrukuma mašīna pārbrauca pāri karaļiem, iemetot septiņas ripas divu periodu laikā, turklāt neviens hokejists neiemeta vairāk par vienu ripu. Pēc diviem mačiem Sanhosē sērija pārcelsies uz "Kings" mājvietu, rezultāts sērijā ir 2:0 "Sharks" labā.