Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Sports

Hamiltons Šanhajā izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

© Scanpix

Jau trešo uzvaru pēc kārtas Formula 1 sezonas ceturtajā posmā Ķīnā šodien izcīnīja Luiss Hamiltons. "Mercedes" komanda, pateicoties Niko Rosberga otrajai vietai, izcīnīja trešo dubultuzvaru pēc kārtas.

Hamiltons sacensības uzsāka no pirmās pozīcijas un startā veiksmīgi to nosargāja, jau pirmajos desmit apļos izveidojot 10 sekunžu pārsvaru. Saglabāt pirmo vietu britam nepatraucēja arī daudz vēlāk veiktais pirmais pitstops, lai gan tuvākie sekotāji tobrīd spēja pietuvoties. Uzreiz pēc tam viņš turpināja atrauties, saglabājot pirmo vietu arī pēc otrā pitstopa un aizbraucot līdera godā līdz finišam.

Tikmēr daudz saspringtāka cīņa izvērtās par nākošajām pozīcijām. Startā uz otro pozīciju pacēlās "Red Bull" pilots Sebastjans Fetels, kamēr no otrās vietas startējušais viņa komandas biedrs Daniels Rikjardo atkāpās uz ceturto pozīciju. Tikmēr aiz Fetela iekārtojās Fernando Alonso no "Ferrari", kurš pirmajos līkumos mēģināja veikt apdzīšanu, tomēr nesekmīgi.

Fantastiski ātrs startā bija Felipe Masa, taču straujš manevrs, lai izvairītos no Rikjardo formulas, lika sadurties ar Alonso. Par laimi mašīnas necieta. Tikmēr Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs no ceturtās pozīcijas startā atkrita uz septīto, startā saduroties ar Valterī Botasu. Arī šajā reizē mašīnas palika neskartas - vismaz acīm redzami bojājumi tām neradās.

Toties boksu apmeklējumos, kas sākās drīz pēc desmit veiktiem apļiem, Masam radās problēmas ar riteņa nomaiņu, kā rezultātā "Williams" pilots bija spiests no piektās pozīcijas atkrist uz pēdējo. Alonso tikmēr boksus apmeklēja vienu apli ātrāk par Fetelu un tika četrkārtējam F1 čempionam garām, paceļoties uz otro vietu. Savukārt Rikjardo, kurš boksos iebrauca vairākus apļus pēc Fetela, palaida priekšā Rosbergu, kurš pakāpās uz ceturto vietu.

Rosbergs noķēra Fetelu un ļoti braudāmā cīņā, kas notika vairāku līkumu garumā, apdzteidza savu tautieti, pakāpjoties jau uz trešo vietu. To izmantoja Rikjardo, kas pavisam ātri noķēra Fetelu un uzsāka cīņu ar komandas biedru. "Red Bull" to nevēlējās pieļaut un redzot, ka austrālietis ir ātrāks, deva pavēli Fetelam atkāpties. To viņš pēc kāda laika arī izdarīja, atkrītot uz piekto vietu.

Rosbergs bija ļoti ātrs un pēc kāda laika jau atradās aizmugurē Alonso, un 42. aplī taisnē, izmantojot DRS priekšrocības, pakāpās uz otro pozīciju. Sākotnēji šķita, ka Alonso varētu mēģināt noķert Rikjardo, tomēr spānis nedaudz palielināja pārsvaru un līdz finišam līderu pozīcijas neizmainījās.