Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Skandāls Latvijas futbolā: Pēc spēles nospārda ar kājām sievieti

© Gints Ivuškāns

Pēc SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Skonto" un "Mettu"/LU (3:1) notika nepatīkams incidents starp abu pušu atbalstītājiem, kurā tika uzbrukts vairākiem "Mettas" līdzjutējiem, tostarp kluba izpilddirektorei Mairai Mihelsonei. Viņa pēcāk tika nogādāta slimnīcā, savukārt "Skonto" fanu grupa "H-Side" kategoriski noliedza savu saistību ar uzbrukumu.

"Uzbrukums notika vienkāršam cilvēkam, FS "Metta" šallē esošai sievietei, FS "Metta" direktorei un manai mammai! Nožēlojami! Nav attaisnojami!" savā Twitter kontā rakstīja kluba ģenerālsekretārs Ģirts Mihelsons. "Runa ir par to, ko izdarīja "Skonto" fanu pārstāvji pēc spēles. No aizmugures iesita ar pudeli un zemē guļošu atspārdīja ar kājām. Oficiāls paziņojums? Oficiāli paziņojumi nemainīs notikušo. Fakts ir noticis, un jādara viss, lai vainīgie tiktu saukti pie atbildības."

Publiskajā vidē neilgi pēc notikumiem reaģēja "Skonto" prezidents Vladimirs Koļesņičenko, nosodot notikušo: "Šodienas uzvara tika sabojāta ar futbola huligānu izgājienu! Tādiem cilvēkiem nav vietas stadionu tribīnēs! Trūkst vārdu…Saujiņa NECILVĒKU!!!" Viedokli izteica arī "Skonto" fanu klubs "H-Side", kas kategoriski noliedza savu saistību ar incidentu: "Pēc spēles notikušais incidents, kurā tika uzbrukts FS "Metta"/LU faniem, mums ir tikpat ļoti nepatīkams pārsteigums, cik jums.

Varam apgalvot, ka šajā uzbrukumā nepiedalījās "H-Side" aktīvie biedri. Ne viens vien cilvēks (arī pēdējos [hallē palikušos] "Mettas"/LU [fanus] ieskaitot) varēs apliecināt, ka "H-Side" komandu atbalstīja pat pēc finālsvilpes un sagaidīja, kad spēlētāji nāks pateikties faniem. Tikai pēc tam, atstājot "Skonto" halli", redzēja, ka jau sabraukušas ātrās medicīniskās palīdzības mašīnas un policija. Notikušais bija nepatīkams pārsteigums.

"H-Side" nav pilnīgi visi "Skonto" FC fani, bet gan konkrēta cilvēku grupa ar konkrētu sastāvu. Varam apgalvot, ka šajā uzbrukumā nepiedalījās neviens no "H-Side" biedriem. Mēs esam gatavi tikties ar FS "Metta"/LU pārstāvjiem, lai palīdzētu atrisināt nepatīkamo situāciju. "H-Side" nosoda šī incidenta vaininiekus. Veselību cietušajiem!"