Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Sports

Gudļevskis rezervē, "Lightning" vārtus neielaiž un gūst svarīgu uzvaru

© scanpix

Nacionālās hokeja līgas regulāro sezonu ar uzvaru noslēgusi Tampabejas "Lightning", kuras rezervē mačā pret Vašingtonas "Capitals" palika Kristers Gudļevskis. "Lightning" uzvarēja pēcspēles metienos ar 1:0 un nodrošināja mājas spēļu priekšrocības pirmajā kārtā.

Pēc lieliskās debijas spēles NHL latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis šonakt palika rezervē „Lightning” regulārās sezonas pēdējā spēlē – šajā spēlē izšķīrās, vai „Lightning” pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā iegūs mājas priekšrocības, līdz ar to treneri nolēma uzticēties zviedru vārtsargam Andešam Lindbekam.

Pirmajos divos periodos „Lightning” uzbruka daudz aktīvāk, un „Capitals” Lindbeku patraucēja vien ar septiņiem metieniem pa vārtiem. Trešajā periodā aktivizējās arī ASV galvaspilsētas pārstāvji, taču pamatlaiks un papildlaiks noslēdzās ar 0:0. Lindbeks netika pārspēts arī pēcspēles metienos, un Tampabeja svinēja uzvaru ar 1:0, kas nozīmē sezonā pārsniegta 100 gūto punktu robeža un pirmajā Stenlija kausa izcīņas kārtā pret "Canadiens" tai būs mājas spēļu priekšrocības.

Tikmēr ”Devils” ar 3:2 pieveica Bostonas „Bruins” un savas 20. NHL sezonas noslēdzošajā spēlē Jaromīrs Jāgrs izdarīja divas rezultatīvas piespēles, kas viņam palīdzēja apsteigt Gordiju Hovu visu laiku labāko piespēlētāju sarakstā, kā arī panākt Stīvu Aizermanu visu laiku rezultatīvāko hokejistu sarakstā. Jāgrs ar 1755 punktiem ir sestajā vietā šajā radītājā, bet šajā sezonā 42 gadus vecais hokejists guva 67 punktus (24+43).

Detroitas "Red Wings" ar sauso uzvaru pār Sentluisu punktu skaita ziņā panākusi Kolumbusas "Blue Jackets", taču izslēgšanas spēlēs tā iekļūs kā "Wild cards" īpašniece, kas pirmajā kārtā liks tai spēlēt ar Bostonas "Bruins"/„Blues” šodienas spēlē gan būtu bijis ļoti vērtīgi beidzot pārtraukt savu zaudējumu sēriju, taču notika pretējais, un „Blues” izslēgšanas spēlēs dosies ar sešiem zaudējumiem pēc kārtas.

„Red Wings” katrā periodā iemeta pa ripai Raiena Millera vārtos, un par divām no tām atbildīgs Džastins Abdelkaders, savukārt divas rezultatīvas piespēles izdarīja Pāvels Dacjuks. Līdz ar to par Centrālās divīzijas uzvarētāju kļuvusi "Avalanche", bet "Blues" būs spiesta pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā sacensties ar pašreizējo čempioni Čikāgas "Blackhawks". Līdz ar šo dueļu noteikšanu zināmi kļuvuši visi NHL pirmās kārtas pāri.

Šonakt savu regulāro sezonu noslēgs arī Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres", kura pusnaktī uzsāka maču ar Ņujorkas "Islanders".