Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

Ozoliņš pasaules čempionātā nespēlēs

© Romans Kokšarovs

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks portālam Sportacentrs.com atklājis, ka pieredzējušais un nopelniem bagātais aizsargs Sandis Ozoliņš nepārstāvēs izlasi gaidāmajā pasaules čempionātā hokejā.

"Ozoliņš pasaules čempionātā nespēlēs," šodien portālam Sportacentrs.com izteicās Baldonieks. 41 gadu vecais Sandis Ozoliņš, kura līgums ar klubu Rīgas "Dinamo" beidzas 30. aprīlī, jau iepriekš bija šaubīgi izteicies par savu dalību pasaules čempionātā. Ozoliņš karjeru izlasē jau bija noslēdzis pēc Turīnas olimpiskajām spēlēm, taču pagājušajā pavasarī negaidīti atgriezās izlases rindās un palīdzēja tai Sočos sasniegt olimpisko ceturtdaļfinālu.

Šodien gatavošanos pasaules čempionātam hokejā uzsāka Latvijas izlases kandidāti, kuri darbojās KHL kluba Rīgas "Dinamo" trenera Arta Ābola uzraudzībā. Sandis Ozoliņš šodienas treniņā nepiedalījās, tiesa, to pašu nedarīja arī vairāki citi potenciālie izlases spēlētāji, jo izlases oficiālā treniņnometne sāksies tikai septītajā aprīlī, kad ar hokejistiem kopā būs galvenā trenera Teda Nolana palīgi Toms Kūlens un Kārlis Zirnis.

Kā portālam Sportacentrs.com pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas preses sekretārs Māris Gorbunovs, šodienas treniņā piedalījās tik daudz hokejistu, ka nācās tos sadalīt divās grupās, kuras laukumā devās atsevišķi. Uz ledus bija lielākā daļa Rīgas "Dinamo" pārstāvju, kā arī apmēram desmit no Eiropas hokeja līgām atbraukušie hokejisti, to vidū vārtsargi Edgars Masaļskis un Ervīns Muštukovs.

Pirmās pārbaudes spēles Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs "Euro Hockey Challenge" tūres ietvaros, kad 10. un 11. aprīlī viesos spēkosies ar Somijas izlasi. Savukārt pēc tam (18. un 19. aprīlī) Latvijas izlase "Arēnā Rīga" spēlēs ar Krievijas izlasi, bet 25. un 26. aprīlī tiksies ar Franciju.

2014. gada pasaules hokeja čempionāts risināsies Minskā no 9. līdz 25. maijam. Latvijas izlase priekšsacīkstēs spēlēs B apakšgrupā, kurā vēl ir Somija, Krievija, ASV, Šveice, Vācija, Baltkrievija un Kazahstāna.