Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Hamiltons lietū izcīna uzvaru F1 kvalifikācijā Sepangā

© scanpix

"Mercedes" komandas pilots Luiss Hamiltons šodien Sepangas trasē lietus apstākļos izcīnīja pirmo starta vietu Formula 1 sezonas otrajam posmam. No pirmās rindas pirmo reizi šosezon startēs arī pašreizējais pasaules čempions Sebastjans Fetels no "Red Bull" vienības, savukārt lietus kvalifikācijas norisē iejaucās jau otro posmu pēc kārtas.

Brīdī, kad bija jāsākās kvalifikācijas braucieniem, Sepangā spēcīgi lija un tiesneši vairākas reizes bija spiesti pārcelt cīņas sākumu uz vēlāku laiku. Markusa Ēriksona "Caterham" formulai noslāpstot izejā no boksiem, vairums piloti rindā viens aiz otra devās trasē tikai 50 minūtes vēlāk nekā sākotnēji bija plānots. Lai gan lietus bija mitējies, trase aizvien bija pavisam slapja, turklāt sinoptiķi solīja, ka lietus tuvākās stundas laikā var atsākties.

Jāgaida nebija ilgi un jau pēc 10 minūtēm atkal lietus sāka pieņemties spēkā. "Red Bull" komanda ziņoja par tehniskām problēmām ar Sebastjana Fetela jaudas agregātu, lai gan vācietis tobrīd jau ieņēma desmito vietu un varēja droši cerēt uz iekļūšanu otrajā kvalifikācijas kārtā. Savukārt pirmās divas vietas ieņēma "Mercedes" piloti Niko Rosbergs un Luiss Hamiltons. Vēlāk Fetels atgriezās trasē un uzrādīja trešo labāko rezultātu.

Ēriksons, kuram jau kvalifikācijas sākums bija neveiksmīgs, arī beigas izvērtās smagas. Neskaitot to, ka zviedrs palika pēdējā vietā, pēdējā sesijas minūtē viņš arī pamanījās avarēt pēc uzbraukšanas trases apmalei, ietriecoties dzelzs barjerā un sadauzot mašīnas labos sānus. Pārējie, kas netika nākamajā kvalifikācijas kārtā, bija Pastors Maldonado, Adrians Zutils, Žils Bjanki, Kamui Kobajaši un Makss Čiltons.

Trasē tika izkārti sarkanie karogi. Pa to laiku trasē turpinājās lietus.