Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

"Sabres" bez Girgensona turpina krāt zaudējumus

© scanpix

Devīto zaudējumu pēdējo desmit spēļu laikā piedzīvojis Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kas izbraukumā pirmajā trešdaļā ielaida četrus vārtus un ar 1:6 piekāpās Nešvilas "Predators" priekšā. Komandas pieredzējušākais spēlētājs Henriks Talinders atvainojās par parādīto sniegumu, piebilstot, ka tas bija nepieņemamā līmenī.

Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres" izgāza pirmo trešdaļu - kamēr pa sāncenšu vārtiem izdevās izdarīt tikai četrus metienus, Nešvilas "Predators" bija izvirzījusies vadībā ar 4:0. Rezultātu septītajā minūtē atklāja 20 gadus vecais kanādietis Koltons Sisons, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas, gūstot savus pirmos vārtus karjerā. Neglāba arī vārtsargs Mets Hekets, kurš pirmajos divos mačos ielaida tikai trīs vārtus un atvairīja 68 metienus, - viņš pēc 20 minūtēm tika nomainīts.

Bufalo "Sabres" nekāda pakaļdzīšanās nesanāca, lai gan 23. minūtē somu aizsargs Rasmuss Ristolainens pēc piespēles no aizvārtes izcēlās ar rezultatīvu metienu no distances, samazinot deficītu līdz trim rezultatīviem metieniem. Beigās tika ciesta sakāve ar 1:6, ļaujot Nešvilas "Predators" savā laukumā izcīnīt uzvaru pēc sešu spēļu pārtraukuma.

Tādējādi Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana vadītā komanda piedzīvoja devīto zaudējumu pēdējo desmit maču laikā; pēdējās septiņās spēlēs "Sabres" hokejistiem sāncenšu vārtsargus izdevies pārspēt nieka sešas reizes. Par komandas parādīto sniegumu pēc mača atvainojās Bufalo "Sabres" pieredzējušākais spēlētājs Henriks Talinders. Zviedru aizsargs norādīja, ka tas bija nepieņemams, taču 35 gadus vecais spēlētājs laukumā pavadītajās 17 minūtēs un 34 sekundēs nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu -2.

Savainotais latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons laukumā nav devies kopš 6. marta. Pēdējās piecās spēlēs ar viņa piedalīšanos Bufalo "Sabres" izcīnīja četrus panākumus un guva 17 vārtus.

Pagājušās sezonas Stenlija kausa fināla atkārtojumā Bostonas "Bruins" savā laukumā neatstāja variantus Čikāgas "Blackhawks" - 3:0. Par galvenajiem varoņiem kļuva somu vārtsargs Tūka Rasks, kurš atvairīja visus 28 sāncenšu metienus, un centra uzbrucējs Patrīss Beržerons, kurš čempionu vārtos iemeta divas ripas. Noslēdzošajā trešdaļā mājinieki divus vārtus guva tikai ar 13 sekunžu intervālu.

Piecus vārtus ielaida Detroitas "Red Wings", kas ar 4:5 savā laukumā piekāpās Monreālas "Canadiens", taču joprojām saglabā astoto vietu Austrumu konferencē. Tomēr arī tuvāko sekotāju Vašingtonas "Capitals" un Toronto "Maple Leafs" kontā ir 80 punkti. Uzvarētājiem pirmos divus vārtus guva čehs Tomāšs Plekanecs, savukārt austrietis Tomass Vaneks izcēlās ar uzvaras vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Tagad piecu punktu attālumā no iekļūšanas izslēgšanas spēlēs atrodas Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā 61. minūtē ar 2:3 piekāpās Kolorado "Avalanche", kamēr astoto vietu ieņemošā Fīniksas "Coyotes" viesos pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Bullīši uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami arī Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders" spēlē. Pie ripas devās 26 spēlētāji, uzvarošo mēģinājumu realizējot "Lightning" 39 gadus vecajam somu aizsargam Sami Salo - 3:2. Tāpat izcēlās arī aizsargi Maikls Kostka un Mets Kārls, kā arī Ondržejs Palāts un kapteinis Stīvenss Stamkoss, uzstādot jaunu Nacionālās hokeja līgas rekordu - līdz šim nevienai komandai nebija izdevies realizēt piecus pēcspēles metienus.

Jaunu komandas rekordu uzstādīja Losandželosas "Kings" - izcīnītā uzvara ar 3:2 pār Pitsburgas "Penguins" kļuva par astoto panākumu izbraukumā pēc kārtas. Jāizceļ arī Tīdžeja Ošī trīs gūtie vārti un līdervienības Sentluisas "Blues" panākums 5:1 pret Minesotas "Wild". Komanda 73 mačos sakrājusi 107 punktus, kamēr Bostonas "Bruins" kontā ir par vienu mazāk. Austrumu konferences līdere pēdējo 20 spēļu laikā piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu pamatlaikā.