Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Sports

"Dinamo" Doņeckā bez tiesībām kļūdīties

Kļūdīties vairs nedrīkst. Kontinentālās hokeja līgas klubs Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā pret Doņeckas "Donbass" nonācis iedzinējos ar 1-3 un šovakar aizvadīs sērijas piekto maču.

Nākamais zaudējums nozīmēs sezonas noslēgumu; lai kvalificētos otrajai kārtai, rīdziniekiem nepieciešamas trīs uzvaras pēc kārtas, turklāt divi panākumi jāizcīna pretinieku laukumā. Sākums pulksten 19:00, tiešraide kanālā TV6.

Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" hokejisti pirmdien guva trīs vārtus otrajā un trīs vārtus trešajā trešdaļā, savā laukumā ar 7:3 pieveicot Doņeckas "Donbass". Komandas labākais snaiperis regulārajā čempionātā Marsels Hosa guva divus vārtus (arī uzvaras, pirmo reizi rīdziniekus izvirzot vadībā) un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, Aleksandrs Ņiživijs pievienoja vēl trīs piespēles, bet ar rezultatīviem metieniem izcēlās Māris Bičevskis, Gints Meija, Andris Džeriņš, Kristaps Sotnieks un Lauris Dārziņš.

Taču nākamajā dienā Rīgas "Dinamo" sāncenšu vārtus izdevās atslēgt tikai 53. minūtē, kad pēc Bičevska piespēles no vārtu priekšā labākais bija Meija, izceļoties trešo reizi trīs izslēgšanas spēlēs. Regulārajā sezonā 26 gadus vecais uzbrucējs 25 spēlēs pretinieku vārtsargus pārspēja trīs reizes. Rīgas "Dinamo" piedzīvoja neveiksmi ar 1:3 un izslēgšanas spēļu Rietumu konferences pirmajā kārtā nonāca iedzinējos ar identisku rezultātu.

"Pretinieki ļoti labi un blīvi spēlēja aizsardzībā. Bija ļoti grūti izveidot bīstamus momentus, un Doņeckas komanda savas iespējas izmantoja labāk. Mūsu šodienas spēli var salīdzināt ar mašīnas dzinēju, kuru mēģina iedarbināt, bet tas nepielec. Mēģina iedarbināt, bet tas atkal nepielec. 53.minūtē beidzot guvām vārtus, bet tas notika par vēlu," pēcspēles preses konferencē norādīja Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols. Viņa vadītie spēlētāji zaudētajās spēlēs guvuši divus, vienus un vienus vārtus.

Kanādiešu centra uzbrucējs Pols Šehura pēc pirmajā spēlē izdarītajām divām rezultatīvajām piespēlēm pie punktiem vairs nav ticis. Regulārajā čempionātā viņš sakrāja labāko lietderības koeficientu starp uzbrucējiem (+18), bet Gagarina kausā tas ir negatīvs (-5). Sliktāks lietderības koeficients ir tikai Rīgas "Dinamo" kapteinim Sandim Ozoliņam (-7), kurš pēdējās spēles izskaņā izkāvās ar Doņeckas "Donbass" provokatoru Aleksandru Torjaņiku. Tiesa, taisnības labad jāmin, ka Šehura bija laukumā, sāncenšiem trīs ripas raidot tukšos vārtos, bet Ozoliņš uz ledus atradās divos gadījumos.

Vai Rīgas "Dinamo" ir pa spēkam atspēlēties no 1-3 un iekļūt Gagarina kausa otrajā kārtā? Regulārās sezonas laikā četras reizes izdevās uzvarēt vismaz trīs spēles pēc kārtas. Pēdējais gadījums fiksēts laika posmā no 24. janvāra līdz 28. februārim, kad izbraukumā ar 4:2 tika pārspēts Maskavas "Dynamo", ar 3:2 - Kazaņas "Ak Bars", ar 1:0 Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet savā laukumā tika ņemta virsroka pār Zagrebas "Medveščak" (5:1) un Maskavas "Spartak" (3:2).

Taču pēdējo trīs Kontinentālās hokeja līgas sezonu laikā tikai četrām komandām izdevies atgūties no šāda deficīta, un tikai viens gadījums fiksēts Rietumu konferences ietvaros: 2011. gada konferences pusfinālā Mitišču "Atlant" parādīja raksturu un pieveica Sanktpēterburgas SKA. Nākamajā sezonā Magņitogorskas "Metallurg" pirmajā kārtā pret Astanas "Barys" piekto, sesto un septīto maču uzvarēja pagarinājumā, bet finālā Maskavas "Dynamo" pieveica Omskas "Avangard", lai gan pēc četrām spēlēm bija iedzinējos ar 1-3. Visbeidzot pagājušās sezonas Austrumu konferences finālā Čeļabinskas "Traktor" izglābās pret Kazaņas "Ak Bars", lai gan pirmajos trīs mačos guva vienus vārtus katrā.

Cerība mirst pēdējā. Spēles sākums Doņeckā paredzēts pulksten 19:00 pēc Latvijas laika, tiešraide kanālā TV6.