Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Sports

Vēl viena Latvijas izlases hokejista organismā atrasts dopings

© Romāns Kokšarovs

Otrais Latvijas izlases hokejists, kurš pieķerts aizliegto vielu lietošanā, ir aizsargs Ralfs Freibergs, Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" apliecinājuši valstsvienības ārsts Jānis Kvēps un Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā ārste Līga Cīrule.

Soču ziemas olimpisko spēļu izskaņā pozitīvi rezultāti bija Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucēja Vitālija Pavlova analīzēm, savukārt februāra pēdējā dienā Sportacentrs.com ziņoja, ka Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) ir aizdomas par vēl viena hokejista analīzēm.

Vakar Latvijas Televīzijas "Sporta Studijai" izlases ārsts Jānis Kvēps apliecināja, ka runa ir par aizsargu Ralfu Freibergu. "Freibergam analīzes uztaisīja 3.februārī, kad viņš ieradās no ASV. Prove bija negatīva, bet Sočos pēc divām nedēļām analīzes bija pozitīvas," sacīja Kvēps.

LOV galvenā ārste Līga Cīrule tikmēr apliecinājusi, ka Freiberga organismā konstatētā viela nav tā pati, kas Pavlovam – metileksanamīns. Ne Cīrule, ne Kvēps gan nav atklājuši, kāds preparāts ir konstatēts aizsarga organismā, vien piebilstot, ka tas ir ļoti nopietns.

Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) antidopinga noteikumi paredz, ka komandām, kuru rindās vairāki dalībnieki tiek pieķerti aizliegto vielu lietošanā, draud diskvalifikācija vai cita veida sankcijas, kas ir atbilstošas attiecīgā sporta veida noteikumiem. Latvijas hokeja izlase Sočos izcīnīja astoto vietu, pirmo reizi sasniedzot olimpisko ceturtdaļfinālu.