Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Sports

Hokeja izlase pēdējā treniņā Rīgā iespēlē vairākumu un mazākumu

© Romans Kokšarovs

Latvijas hokeja izlase šodien Volvo ledus hallē Rīgā aizvadīja pēdējo treniņu pirms došanās uz Sočiem. Pirmajā treniņa daļā hokejisti pildīja jau iepriekšējās nodarbībās redzētos vingrinājumus, bet otrajā pusē iespēlēja skaitlisko vairākumu un mazākumu.

Hokejisti uz ledus šodien izgāja gandrīz tādos pašos uzbrucēju virknējumos kā vakar. Treniņa otrajā daļā tika izmēģināti vairākuma virknējumi. Vienā no tiem Mārtiņš Karsums darbojās aizsardzības pārī kopā ar Krišjāni Rēdlihu, bet uzbrucēju pozīcijās darbojās zilajos kreklos tērptais Jāņa Sprukta trijnieks ar Lauri Dārziņu un Miķeli Rēdlihu malās. Otrajā vairākuma „brigādē” tika iespēlēti „sarkanie” – Kaspars Daugaviņš, Herberts Vasiļjevs un Miks Indrašis, ar kuriem aizsargu pozīcijās pārmaiņus dažādos virknējumos darbojās trio Sandis Ozoliņš, Oskars Bārtulis un Artūrs Kulda.

Mazākuma kvarteti tikmēr izskatījās sekojoši: Mārtiņš Cipulis, Ronalds Ķēniņš, Kristaps Sotnieks un Georgijs Pujacs; Vitālijs Pavlovs, Koba Jass, Arvīds Reķis un Ralfs Freibergs. Vēl vienā uzbrucēju pārī mazākumā tika iespēlēti arī Juris Štāls un Armands Bērziņš.

Treneri savos izteikumos pagaidām ir noslēpumaini, ar ko kopā Sočos spēlēs Zemgus Girgensons. Par to lielāka skaidrība varētu būt vien Sočos.

Jau rīt no rīta izlase dosies uz Sočiem, bet 10. februārī aizvadīs treniņmaču ar Austrijas izlasi. Pirmā spēle olimpiskajā hokeja turnīrā mūsu vīriem paredzēta 12. februārī, kad mūsējos eksaminēs Šveices valstsvienība.