Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Sports

"Jazz" piekāpjas čempionei, Biedriņš laukumā dodas vien mača izskaņā

Andra Biedriņa pārstāvētais Nacionālās basketbola asociācijas klubs Jūtas „Jazz” ar 94:107 piekāpies līgas čempionei Maiami „Heat”. Pats Biedriņš laukumā izgāja tikai mača beigās, kad uzvarētājs jau bija izšķirts.

Lai arī vēl pēc pirmā puslaika Jūtas „Jazz” bija vadībā ar 50:47, otrajā puslaikā Maiami „Heat” aizsardzība darbojas jau nopietnākā līmenī, un Lebrona Džeimsa minūtes laikā gūtie septiņi punkti visiem darīja skaidru, kurai komandai tiks uzvara. Mača pēdējās divās minūtēs laukumā tika sūtīts arī latviešu centrs Andris Biedriņš.

Cīnoties pret „Heat” rezervistiem, Biedriņš savāca vienu atlēkušo bumbu un maču pabeidza ar +/- rādītāju mīnus četri, bet viņa komanda mačā piedzīvoja zaudējumu ar 94:117.

„Heat” šis 18. panākums 24 spēlēs, un ar lielisku precizitāti izcēlās Džeimss, gūstot 30 punktus (2p. 13/16). Viņam arī pa deviņām atlēkušajām bumbām un deviņām piespēlēm, bet Dveins Veids un Kriss Bošs pievienoja attiecīgi 27 un 20 punktus. Maiami līdzjutēji gan tika pamatīgi satraukti trešajā ceturtdaļā, kad Džeimss pameta spēli potītes savainojuma dēļ, taču viņš vēlāk spēja atgriezties laukumā.

„Jazz” rindās 31 punktu guva rezerves saspēles vadītājs Alekss Bērkss, taču „Heat” pārsvars zem groziem (atlēkušās bumbas 41:33) un izcilā metienu precizitāte (63.4%) Jūtai par uzvaru domāt neļāva. „Jazz” ir vienīgā komanda NBA, kura šosezon pārsniegusi 20 zaudējumu slieksni (bilance 6-21).