Atpakaļ uz nra.lv

Artuss Kaimiņš kaunina citus tautas kalpus, video gūst lielu popularitāti

Līga Nestere 27.maijs 2018, 10:03
 
Vladislavs PROŠKINS, F64 Photo Agency
„Mūsu valsts iedzīvotāji pamet Latviju. Pamet to, jo nejūtas droši par sevi un saviem bērniem. Varas partijas NAV rūpējušās par mūsu valsts izbraukušajiem jau 18 gadus. Un nerūpējas arī par to, lai tagad Latviju cilvēki nepamestu,” uzskata deputāts Artuss Kaimiņš. Saeimā viņš nesen uzstājās ar emocionālu runu, kauninot citus tautas kalpus. Video publicēts arī viņa facebook kontā un tas skatīts jau 207 000 reizes, ar video dalījušies gandrīz 10 000 facebook lietotāji.

Viņš stāsta, ka pēdējo 18 gadu laikā Latviju pametusi aptuveni 600 000 Latvijas iedzīvotāju. „Arī šodien katru dienu 35 cilvēki pamet šo valsti dēļ jūsu bezdarbības. Un tagad pēc 18 gadiem jūs saprotiet, ka vajag Diasporas likumu - no valsts aizbraukuši ļoti daudz cilvēku. Tagad jums šie cilvēki ir vajadzīgi. Jūs esat uztaisījuši pilotprojektu, kas saucas Reemigrācijas plāns. Pirmo reizi ar šo plānu saskāros pirms trīs gadiem. Tam tika piešķirti 1,2 miljoni eiro, lai atgrieztu cilvēkus atpakaļ.

Kad es atbildīgajām amatpersonām prasīju, cik par 1,2 miljoniem izdevies atgriezt, atbilde bija 6.

2017. gada budžetā atkal tika piešķirti 1, 2 miljoni eiro. Turklāt 85% no šīs summas aizies ierēdniecības atbalstam! [..] Jūs jau tagad flirtējiet ar šiem aizbraucējiem, bet viņi jūs vēro.

Ir prom aizbraukuši dzīvi cilvēki, bet jūs savas pakaļas pa šiem 18 gadiem neesat pacēluši. Tauta kalpu uzdevums ir rūpēties par saviem iedzīvotājiem, nevis dzīt tos prom. Katru gadu aizbrukušie valsts budžetā ieskaita vienu miljardu - tas gan jums ir vajadzīgs. Bet vajag taču šai naudai uzlikt nodokli - vajag taču vēl piegriezt skābekli tiem, kas sūta nav un atbalsta savus vecākus Latvijā, kuru pensija nav 6000 eiro. Patiesībā mums nav cilvēkiem, kas atgriežas, ko piedāvāt.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:08

Jaunākās diskusijas