Atpakaļ uz nra.lv

Zināms, kad Valteram jāierodas klīnikā Vācijā

Portāls nra.lv 4.decembris 2017, 7:05
 
Ekrānšāviņš/Facebook
Pirms aptuveni divām nedēļām Latvijas medijus pāršalca ziņa par to, ka Latvijā iemīļotajam mūziķim nepieciešama palīdzība. Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu - vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās.

Neilgi pēc tam tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt. Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu uzsākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kas kopā gada laikā sastāda jau astoņus ķīmijterapijas kursus un operāciju. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas.

Turpināt cīņu par Valtera dzīvību ir uzņēmusies Charité klīnika Vācijā. Lai uz turieni dotos nepieciešami lieli naudas līdzekļi, kas šobrīd jau savākta īpašā ziedojuma kampaņā. Valtera atbalstam portālā "ziedot.lv" savākti 116 674.59 eiro. Zināms, ka klīnikā viņam jābūt 14.decembrī 10:00 no rīta, norāda "LTV Panorāma".

Valters Latvijā atteicies no jebkādām zālēm vai ķīmijterapijas, kas vēl vairāk sagrautu jau tā novājināto organismu. "Ir dienas, kad ir vairāk spēka, ir dienas, kad mazām.Tie, kas ir saskārušies ar šo slimību zina, kā tas ir," stāsta mūziķis. Charité klīnika Vācijā Valteram ieteicis ārsts, kurš pats nemaz nav onkologs. Šajā klīnikā strādā arī ārste no Latvijas, vēsta "LTV Panorāma".

Tikai pēc izmeklējumiem būs zināms tālākais ārstēšanas plāns un izmaksas. Tāpat nav zināms, vai pēc izmeklējumiem Valteru laidīs uz mājām Latvijā, vai Ziemassvētki būs jāpavada Berlīnē.

Runājot par lielo cilvēku atbalstu, mūziķis neslēpj emocijas. "Tas, kādā tempā tas viss notika, kāda bija cilvēku atsaucība, man pat latviešu valodā trūkst aprakstošu vārdu par tām sajūtām, kādas tajā brīdī bija," sarunā ar LTV norāda Valters. "Vienkārši kaut kas neiedomājami pozitīvs."

Arī šobrīd, piemēram, ejot pa ielu Valteru uzmundrinot pilnīgi nepazīstami cilvēki, kuri norāda, ka viss būs labi, tur īkšķus. "Tas jau dod ļoti daudz," saka mūziķis.

"Protams, tā naudas summa nepieciešama, lai vispār varētu visu sākt, bet tas, ko esmu saņēmis pēc tam no cilvēkiem ir daudz nenovērtējamāks par to, kas šobrīd izdarīts materiālā ziņā."

"Adventes laikā ir vienkārši jādomā labas domas. Vienalga, vai pašam par sevi, vai kādu citu. Vienkārši sūtīt šīs labās domas kaut kur kosmosā, kas zina, varbūt tās materializēsies vai dos pozitīvu lādiņu," sarunā ar LTV saka mūziķis.

Atgādinām, ka ziedojumu vākšana mūziķa atbalstam turpinās. Ikviens, kurš var palīdzēt, ziedot var šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas