Atpakaļ uz nra.lv

Valters Frīdenbergs pateicas par sniegto atbalstu

Portāls nra.lv 24.novembris 2017, 19:05
 
Ekrānšāviņš no video
Pirms trim dienām portālā "ziedot.lv" sākta ziedojumu vākšana Latvijā populārā mūziķa Valtera Frīdenberga ārstēšanai. Šo dienu laikā saziedota liela naudas summa un Valters pateicas par sniegto atbalstu.

Pirms gada veicot veselības pārbaudes, Valters saņēma ziņu, kas stindzina ikvienu - vēzis. Dzīve sagriezās kājām gaisā, bet Valters nepadevās. Tika veikta operācija un trīs ķīmijterapijas kursi. Rezultāti bija labi un bija cerība, ka slimību izdosies uzveikt.

Tomēr šovasar slimība atgriezās, tika atklātas metastāzes limfvados un saslimšana strauji progresēja, kas ārstiem atkal lika pieņemt lēmumu uzsākt ķīmijterapiju. Kopš tā laika ir izieti vēl pieci ķīmijterapijas kursi, kas kopā gada laikā sastāda jau astoņus ķīmijterapijas kursus un operāciju. Ar Latvijā pieejamajām ārstēšanas metodēm un medikamentiem izdodas tikai stabilizēt esošo situāciju, bet vēža šūnas ārstēšanai nepadodas.

Turpināt cīņu par Valtera dzīvību ir uzņēmusies Charité klīnika Vācijā. Pirmajam posmam, kas ietver specifisku diagnostiku un sākotnējo terapiju, sākotnēji nepieciešami 17 500 eiro. Pēc šī kursa klīnika sastādīs konkrētu ārstniecības plānu un aprēķinās kopējās terapijas izmaksas, kas var sasniegt vēl vairākus desmitus tūkstošus eiro.

Šobrīd mūziķa atbalstam saziedoti jau teju 114 000 eiro, un ziedojumu vākšana joprojām turpinās. Tikmēr Latvijas Televīzijas pārstāvji sociālajā tīklā facebook raksta, ka Valters saka lielu paldies visiem par atbalstu un ir apņēmības pilns priecēt visus, būdams pilnīgi atveseļojies!

Atgādinām, ka ikviens, kurš var palīdzēt, mūziķa un citu slimnieku atbalstam lūgts ziedot šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas