Atpakaļ uz nra.lv

Apgāda vadītāja: Mūžīgi šī publiskā izdevēju apsūdzēšana krāpšanā

Portāls nra.lv 9.oktobris 2017, 10:52
 
Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency
"Nu man vienreiz pietiek! Mūžīgi šī publiskā izdevēju kolektīvā apsūdzēšana krāpšanā!" ierakstu facebook iesāk Apgāda "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka.

"Lūk, autori nezinot tirāžas, lūk, tādēļ labāk saņemt kaut kādu summiņu uzreiz, jo procentus no pārdotā nesamaksās, tā kā pārdotais nebūs zināms. Tie ir MELI!!!

Riebīgi, nu jau vismaz divus gadu desmitus publiskajā telpā mērķtiecīgi sakņoti meli. Es vadu Latvijas mērogiem lielu grāmatu izdevniecību, un jau deviņdesmito gadu sākumā mēs ieviesām samaksu no pārdotajiem eksemplāriem. Katra izdotā un pārdotā grāmata tiek uzskaitīta ar starptautiski sertificētas un īpaši izdevējdarbībai pielāgotas programmas palīdzību. Autoratlīdzība atbilstoši līgumam parasti tiek izmaksāta divas reizes gadā.

Ir iespējami arī citādi līguma noteikumi, jo līgums vienmēr ir divu pušu vienošanās.

Kāpēc netiek minēti konkrēti krāpnieki un konkrēti autoru krāpšanas gadījumi, kad tādi ir? Tās ir nopietnas apsūdzības un es nevēlos, ka tās tiek attiecinātas uz Zvaigzni ABC! Nē, mēs Zvaigznē neslēpjam no autoriem tirāžas, nē, mēs ļoti cenšamies pārdot pēc iespējas vairāk grāmatu un priecājamies, ja atkārtotu tirāžu gadījumā, autori saņem labus procentus.

Turklāt vairumam autoru mēs dodam zināmu garantiju jau pirms grāmatas iznākšanas, maksājot honorārus avansā. Zvaigznē ABC nestrādā autoru paverdzinātāji! Un mēs negribam, ka mūs apvaino un apmelo. Jūtos ļoti, ļoti slikti... Nepelnīti," sašutusi V. Kilbloka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:21

Jaunākās diskusijas