Atpakaļ uz nra.lv

Klimovičs: Latvieši nav izauguši līdz nācijas līmenim

Portāls nra.lv 7.septembris 2017, 12:55
 
Alise Šulca/ F64 Photo Agency
Kārtējo reizi savu viedokli par notiekošo Latvijā publicējis režisors un publicists Roberts Klimovičs, kurš nevairījis teikt skarbus vārdus par cilvēku attieksmi pret Latviju.
Trešdienas pēcpusdienā kāda sieviete sociālajā tīklā facebook publicējusi pārdomas par tēmām, kas saistītas ar Latvijas turpmāko attīstību, labklājību un nākotni. Īpašu uzmanību viņa pievērsusi tam, kā šobrīd runājam par to, kā Latvijā bijis pirms vairākiem gadu desmitiem, ko mantojumā mums atstājuši mūsu senči.

Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Acīmredzot, šī tēma likusies aktuāla arī publicistam Robertam Klimovičam, kurš publicējis šādas atklāsmes par mūsu valsti un tautu: "Pagaidām, latvieši, diemžēl nav izauguši līdz nācijas līmenim un ir tautības, etnisko grupu, varbūt, pat vairāku cilšu stāvoklī. Šis ir ārkārtīgi svarīgs faktors latviešu kultūras attīstībai un tālākpastāvēšanai. Ja attieksmi pret Latvijā un ārpusē dzīvojošajiem citādas etniskās izcelsmes cilvēkiem nemainīsim, pārpurvosimies un izdzisīsim savā šaurajā ar augstu baiļu sētu apjoztajā "smilškastē".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:11

Jaunākās diskusijas