Atpakaļ uz nra.lv

Ušakovs: Mārtiņš Bondars ir zaglis no "Krājbankas." Tā ir taisnība.

Portāls nra.lv 29.augusts 2017, 11:19
 
Ilze Zvēra/ F64 Photo Agency
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs otrdien sociālajā tīklā facebook publicējis ierakstu, kurā vēsta, ka saņēmis partijas "Latvijas attīstībai" priekšsēdētāja un Rīgas domes deputāta Jura Pūces vēstuli, kurā norādīts, ka Rīgas mērs 17.augusta sēdē teicis, ka domes deputāts Mārtiņš Bondars ir "zaglis no Krājbankas". J.Pūce lūdzis N.Ušakovu atvainoties domes deputātam M.Bondaram par šiem vārdiem.

Publicētajā ierakstā Nils Ušakovs nenoliedz, ka šādus vārdus patiesi teicis. "Pirmkārt, es vēlētos apstiprināt, ka es tiešām esmu teicis, ka Mārtiņš Bondars ir zaglis no Krājbankas. Tā ir taisnība."

Tāpat N.Ušakovs norādījis, ka saprot J. Pūces uztraukumus. "Viņš ir ievēlēts Rīgas domē, tikai tāpēc, ka Bondara kunga plakāti un frizūra viņu šeit "ievilka" un visa Pūces kunga politiskā nākotne arī ir atkarīga tikai no tā, vai Bondara kungs tiks arī tālākajās tiesas instancēs atzīts par vainīgu zaudējumu nodarīšanā Krājbankai vai nē. Attiecīgi varēs Pūces kungu ievilkt arī Saeimā vai nē. Izsaku tāpēc visdziļāko līdzjūtību Pūces kungam."

Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency

"Treškārt. Latvijas Republikas tiesa ir atzinusi, ka Mārtiņš Bondars ar savu darbību ir tiešā veidā piedalījies, sekmējis un nodrošinājis Latvijas Krājbankas līdzekļu nelikumīgu aizpludināšanu un zaudējumu radīšanu bankai. Tautā šādu rīcību sauc par zagšanu, lai arī juridiski šīm darbībām reizēm ir arī sarežģītāki apzīmējumi. Īpaši tas attiecas uz politiķiem, kuru darbības vērtēšanas standarti, kā Pūces kungam būtu gan vajadzējis zināt, ir vienmēr bijuši atšķirīgi nekā jebkuram citam pilsonim," raksta Rīgas domes vadītājs.

Ieraksta nobeigumā N.Ušakovs arī norādījis, ka negrasās atvainoties par teikto. "Es katrreiz arī turpmāk gatavojos viņam atgādināt, ka pirms ķerties pie Rīgas domes jautājumu apspriešanas, viņš varētu paskaidrot, cik daudz no 15 miljoniem viņš jau ir atmaksājis."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:05

Jaunākās diskusijas