Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Pieķerti! Dobelē policistu ģimene atklāti pārkāpj likumu

Attēlam ir ilustratīva nozīme. © F64

Dobeles ceļu policists Jānis Retko un viņa civilsieva, Dobeles kriminālpolicijas priekšnieka vietniece Evija Kārkliņa pieķerti, vizinoties ar ārvalstīs reģistrētiem automobiļiem, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Jānis Retko un viņa brālis nodarbojas ar automašīnu tirdzniecību. Spēkrati tiek ievesti no ārvalstīm, un, kamēr tiem tiek meklēti pircēji, ar ārvalstīs reģistrētajiem automobiļiem vizinās ceļu policists Retko un viņa civilsieva.

Kopš pērnā gada sākuma Latvijā deklarētām personām, kuras pa Latviju vēlas pārvietoties ar ārvalstīs reģistrētu spēkratu, jāmaksā transportlīdzekļa ekspluatācijas nodoklis. Maksa par dienu - 10 eiro, par mēnesi - 250 eiro, par sešiem mēnešiem - 600 eiro, turpretī par gadu- 1000 eiro.

Dobelnieki ziņo, ka policistu pāris ar ārvalstīs reģistrētām automašīnām pārvietojas ilgstoši. Raidījuma rīcībā nonākusi informācija par vismaz 7 ārvalstīs reģistrētiem spēkratiem, kuriem pie stūres sēdušies likumsargi.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāve Ieva Bērziņa apliecina, ka par nevienu no minētajām automašīnām nav maksāts ekspluatācijas nodoklis. Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, ja nodokļa samaksa nav veikta, transportlīdzekļa vadītājam var tik piemērots naudas sods 150 līdz 400 eiro apmērā. Atliek uzdot jautājumu, vai ceļu policists kaut reizi ir sodījis savu civilsievu, brāli vai pats sevi?

CSDD pārstāve Ieva Bērziņa norādīja, ka par minētajām automašīnām nav maksāts ekspluatācijas nodoklis līdz 6. aprīlim. Pēc ”Bez Tabu” ierašanās Dobelē par divām automašīnām pēkšņi nodoklis tika samaksāts.

Valsts policijas Dobeles iecirkņa priekšnieks Aigars Bite noliedz, ka būtu zinājis par savu padoto rīcību. ”Uzsākta arī administratīvā lietvedība reģiona pārvaldē. Uzsākta arī dienesta pārbaude. Skaidrosim. Grūti komentēt, kā attīstīsies notikumi,” norāda iecirkņa priekšnieks Bite.