Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Latvietis atklāj, kā Facebook "testiņu" dēļ tika pamatīgi apkrāpts

© Reuters/Scanpix

Sociālā tīkla Facebook lietotāji pēdējā laikā jo īpaši bieži aizpilda visdažādākos izklaides "testiņus", piemēram, piemēram, ''Kāds tu izskatīsies sirmā vecumā?'' vai ''Kura slavenība būs tavs līgavainis/līgava?''. Taču, kā izrādās, šādas izklaides var novest pie nelāga rezultāta.

Kāds Facebook lietotājs atklājis savu negatīvo pieredzi - pie kā novedusi šo testiņu pildīšana.

"UZMANĪBU!!! Dārgie Facebook lietotāji, nelietojiet to aplikāciju, kas maina jūsu profila seju un pārvērš pretējā dzimuma bildē un noshāro to JŪSU profilā, par prieku jums un par smieklu iemeslu jūsu draugiem. Tā aplikācija ir inficēta un es kļuvu par upuri šiem personīgās informācijas zagļiem. Mans E-bay konts tika uzlauzts un 2x preces tika slepeni pasūtītas bez manas ziņas uz Krievijas adresi. Nelietojiet to aplikāciju, padalieties, lai citu personīgā informācija nenonāk zagļu rokās!" aicina lietotājs.

Jāpiebilst, ka iepriekš arī portāls irir.lv vēstīja par šo testu negatīvo ietekmi. Proti, atsaucoties uz Krievijas kanāla Doždj pētījumu, tika atklāts, ka viss nemaz nav tik nevainīgi - cilvēki seklu ''testiņu'' dēļ krāpniekiem piešķir visu nepieciešamo.