Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Bolderājā pensionāre, izvēloties īsāko ceļu uz mājām, gandrīz iet bojā

© F64

Kādas cienījama vecuma kundzes gājiens pāri ledum no Daugavgrīvas uz Bolderāju gandrīz beidzas ar nāvi, vēstīja raidījums "Degpunktā".

Pa dienu saulītē pakusušais ledus vakarā vēl nebija paspējis sacietēt, un, lai arī sieviete nav no tām smagākajām, viņa ielūza un piedzīvoja stindzinošu peldi.

Par pārsimts metriem saīsināja ceļu, bet beigu beigās gandrīz gāja bojā.

Tā raksturojams 80 gadus vecās kundzes 13. februāra tumšajā stundā veiktais pārgājiens pāri Buļļupes ledum Bolderājā. Sievietei paveicās, ka viņu pamanīja aculiecinieks, kurš savukārt izsauca glābējus. Kundzi izvilka krastā un nodeva mediķiem.

To, ka vieta pirms tilta ir bīstama dzīvībai, zina teju visi, arī vietējie zemledus makšķernieki, tāpēc copes vietu tie atraduši citur.

Vietējie saka - pat ja izliktu brīdinājuma zīmes, diez vai tas kādu potenciālo ledus šķersotāju atturētu. Izpratne par lietu kārtību nerodas no zīmēm, bet gan nākot no audzināšanas. “Bet cik minūtes te var ietaupīt? Nedaudz, pavisam nedaudz. Arī jaunieši te laiku pa laikam skraida pa ledu. Te pat reiz redzēja cilvēki, ka ledus jau bija trausls, bet vīrietis ar mazu bērnu gāja pa upes ledu. It kā gar krastu, bet tik un tā, bērniņš mazs. Bērnam daudz nevajag, turklāt viņš atcerēsies, ka var staigāt pa ledu. Tāds piemērs tiek rādīts,” uzskata vietejā iedzīvotāja Natālija.