Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Salaspilī ir, iespējams, nedrošākais un muļķīgākais krustojums Latvijā

© Ekrānšāviņš/skaties.lv

Salaspilī uz A6 šosejas atrodas kāds krustojums, kas samulsinājis ne vienu vien autovadītāju. Par to stāstīja raidījumā "Zebra".

Krustojums atrodas vietā, kur tā dēvētā Daugavpils šoseja krustojas ar Rīgas ielu. Krustojums atrodas vietā, kur tā dēvētā Daugavpils šoseja krustojas ar Rīgas ielu. Raugoties uz to, it kā jau ir kārdinājums veikt labo pagriezienu - luksofors atrodas nedaudz tālāk, bet pirms tā ir nogriešanās josla uz Salaspili.

Aptaujājot iestādes, kuras spētu izskaidrot to, kā jābrauc šajā vietā, “Zebra” saņēma pārsteidzoši dažādas atbildes, no kurām nekas skaidrāks nekļuva - “drīzāk jā”, “drīzāk nē”, “iespējams, ka jā” un “varbūt, ka nevajadzētu”.

Pie krustojuma atrodas luksofors un stoplīnija ar visu “Stop” zīmi. Tas nozīmē - ja luksoforā deg sarkana gaisma, ir jāapstājas pie stoplīnijas. Taču luksoforā uz katra signāla stikliņa ir uzzīmēta bultiņa, kas nozīmē, ka tas regulē to, kā jābrauc taisni. Loģiski domājot, sanāk, ka arī apstāšanās līnija ir domāta tikai tiem, kuri brauc taisni, bet tiem, kuriem vajag griezt pa labi, šis luksofors neko neregulē.

Svarīgākais šajā vietā ir drošība un īpaši svarīga tā ir, domājot par gājējiem. Ja otrajā vai trešajā joslā apstājusies kāda lielāka mašīna, šoferi varētu arī neredzēt tos, kuri pie savas zaļās gaismas nolēmuši šķērsot ielu. Šādā situācijā nebūtu droši griezties pa labi, kad pārējās automašīnas ir apstājušās.

Raidījuma veidotāji secina, ka šis ir vēl viens muļķīgs krustojums, jo to viegli var pārprast un tas nav drošs. Šoferiem ieteicams pie sarkanās gaismas labāk stāvēt - tas būs drošāk gājējiem. Ja nu kāds mēģinās ieviest to, ka pie sarkanās gaismas var griezt pa labi, atliks vienam, kurš brauc taisni, stāvēt pirmajam labajā joslā un visi tie, kas vēlēsies nogriezties pa labi dabūs uz to gaidīt.